Mutu, în ritm de bachata!

ianuarie 4, 2013 in Stranieri

Adi Mutu, talent cu carul dar irosit aiurea. Păcat!

Adi Mutu, talent cu carul dar irosit aiurea. Păcat!

Adrian Mutu a fost dat afară din lotul lui Ajaccio. A întârziat două zile la antrenamente fără a avea permisiunea clubului. Nici că se putea mai rău pentru un început de an. Se zice că, în 2013, o s-o țină tot așa. „Briliantul” a preferat să-și prelungească vacanța pe una dintre cele mai mari insule din Caraibe, Republica Dominicană. La socrii săi. E frumos, nimic de zis. Soare, o soție ispititoare, copiii. Dar cu prețul carierei de fotbalist. Adi Mutu este praf și continuă să-și trăiască viața în ritm de bachata, un dans îndrăgit în Caraibe. Dacă mai poate să-l danseze și pe ăsta. Indiferent dacă va fi iertat sau nu de francezi, Mutu e la final de carieră!

În Republica Dominicană, ritmul muzicii și armonia dansului sunt profund cuprinse în cultura acestui ținut. E imposibil să vizitezi această țară și să nu te gândești la merengue, bachata (dansuri spaniole) sau la stilul plin de viață al muzicii ,,son”, cu influențe cubaneze. Poate unul dintre motivele care l-au determinat pe Adrian Mutu să-și prelungească vacanța!
Altfel nu există argument care să-l apere. Cei de la Ajaccio au procedat corect. Un jucător profesionist are un program bine stabilit, detaliat. Mai ales într-un campionat tare cum este Ligue 1. Nici frumoasa Consuelo, nici copiii și nici socrii nu țin loc de scutire pentru motivarea absențelor. Mutu ia totul în bășcălie și a ajuns dintr-o vedetă autentică un mare… nimeni.
Noul antrenor al lui Ajaccio nu l-a inclus pe lista jucătorilor care vor evolua mâine, în Cupa Franței, contra lui Rouen. Normal și logic. Oamenii ăia îl plătesc ca să joace bine și să dea goluri, iar Mutu ce face? Mereu într-o vacanță prelungită. În momentul ăsta, nimeni nu mai are curaj să se bazeze pe cuvântul lui!
Regret că scriu din nou despre Adi Mutu. Sincer, nu mai doream acest lucru însă nu mă pot abține. Un talent uriaș s-a consumat inutil. Putea oferi fotbalului mult mai mult. În primul rând lui însăși. Nu a vrut și a preferat să se piardă în picanterii mondene și aventuri extravagante. Dacă ar fi avut caracterul lui Gică Hagi, Mutu ajungea sus de tot. Așa, va rămâne doar un nume important și nimic în plus!