Steaua fără… nume?

ianuarie 5, 2013 in Liga 1

Cornel Râpă, unul dintre jucătorii doriți de Steaua. Un fundaș dreapta care putea rezolva problema pe acest post.

Cornel Râpă, unul dintre jucătorii doriți de Steaua. Un fundaș dreapta care putea rezolva problema pe acest post.

Nu este vorba despre piesa de teatru, cu același nume, semnată de Mihail Sebastian ci despre fotbal. Altădată, fotbaliștii spuneau: „Steaua nu se refuză!”. Acum, după un sezon bogat, în care au dominat categoric Liga 1 și au ajuns în primăvara europeană, „roș-albaștrii” se chinuiesc să facă un transfer mai acătării. Cam de vreo două săptămâni, presa tot scrie despre intențiile oficialilor steliști însă până la ora când pun pe blog aceste rânduri există o singură certitudine: Gabriel Iancu (18 ani), puștiul trimis de Hagi să ajute Steaua. Cam puțin. Nu știu dacă este suficient pentru eliminarea Ajax-ului. Că mai departe nu îndrăznesc să mă gândesc. Pe de altă parte, se vorbește despre nu mai puțin de 12 „ținte” ratate pe lista de achiziții. Mi se pare enorm. De ce așa? Vă las pe voi să trageți concluziile!

Steaua nu și-a rezolvat problema fundașului dreapta. Rui Duarte (32 de ani – Rapid), Jivko Milanov (28 de ani – FC Vaslui), Giannis Kontoes (26 de ani – AEK Atena) și Cornel Râpă (23 de ani – Oțelul) au spus pe rând „pas” ofertei venită din Ghencea. Nu discut aici motivele refuzului însă pentru un club cu pretenții este surprinzătoare o astfel de situație.
Lista este însă mai mare. Cu încă opt rateuri: portarul Florin Niță (25 de ani – Concordia Chiajna), fundașul Vladimir Bozovici (30 de ani – Rapid), mijlocașii Felipe Teixeira (32 de ani – Rapid), Ovidiu Herea ( 27 de ani – Rapid), Fwayo Tembo (22 de ani – Astra) și Alexandru Maxim (22 de ani – Pandurii), atacanții Jeremy Bokila (24 de ani) și Gicu Grozav (22 de ani), ambii de la Petrolul Ploiești.
Sincer, în cei 15 ani de când sunt aproape de lumea fotbalului, ca jurnalist, nu am mai auzit de așa ceva. Mi se pare cel puțin ciudat ca din 12 jucători pe care îi dorește o grupare să nu transfere măcar unul. Se poate invoca scuza că antrenorul Laurențiu Reghecampf s-a descurcat excelent cu lotul actual. Corect. Până acum, da. Dar de acum încolo? Să joci „dubla” cu Ajax Amsterdam, pentru calificare, fără câteva „plombe” de calitate e greu!
Steaua lui „Reghe” are valoare dar ca să poată mai mult îi trebuie ceva mai multă calitate. Poate acel atât de mediatizat număr 10, care se facă diferența, dar în special rezolvarea postului de fundaș dreapta unde bate vântul. Patronul Gigi Becali dă banii dar nu el aduce jucătorii. O temă de meditat pentru oficialii Stelei și impresarii cu care colaborează aceștia!