Misterul celor patru minute

septembrie 13, 2013 in Națională

Gabi Iancu ne-a redus la tăcere cu peripețiile sale. De data asta au fost doar patru minuțele buclucașe. Suficient pentru un scandal colosal!

Gabi Iancu ne-a redus la tăcere cu peripețiile sale. De data asta au fost doar patru minuțele buclucașe. Suficient pentru un scandal colosal!

„Evadarea” lui Gabi Iancu din cantonamentul echipei naționale a fost de fapt o discuție de patru minute, într-un taxi, cu mătușa sa căreia i-a dat niște bani. Adevărul iese, din nou, la suprafață. Nu doresc să iau apărarea jucătorului dar nu poți să-l ții în cantonament și să nu joace. Cine a dorit sancționarea lui Iancu trebuia s-o facă pe loc, transparent, cu probe clare prezentate presei. În astfel de cazuri, vorbele nu țin locul dovezilor concrete. Uneori pot învălui povestea într-un și mai mare mister. Staff-ul selecționerului Bogdan Stelea era musai să monitorizeze fiecare minuțel petrecut de Iancu în hotel. Gigi Becali l-a amendat cu 100.000 de euro. La supărare. Când va afla adevărul probabil că va schimba… cuantumul. Poate 4.000 de euro. Câte o mie pentru fiecare minut. 🙂 Ideea este ca Gabi Iancu trebuie să învețe din asta!

Înregistrările video de la hotelul unde era cazată reprezentativa U21 arată că Gabi Iancu a ieșit pentru câteva minute, nu a fugit așa cum s-a relatat inițial. Că ora era înaintată, asta e altceva. Conform informațiilor date de „captura video” sunt patru minute de dispariție. Corect, în afara regulamentului, dar nu patru ore!
Mai mult, minutele au fost petrecute în fața hotelului. Se pare că jucătorul a dat o sumă de bani unei mătușe. De fapt nici nu mai contează cui i-a dat. Ce altceva putea să facă într-un taxi cu șoferul de față? 🙂 Repet, nu îi era permis așa ceva dar dacă tot este judecat să fie pentru ceea ce a făcut, nu pentru cai verzi pe pereți.
Patronul Stelei, Gigi Becali, a reacționat dur la aventura „made in Iancu” și l-a amendat cu 100.000 de euro. Enorm. Mi se pare o altă exagerare. Amendă merita dar nici chiar așa. În fond, la ieșirea din hotel, în zonă se afla cineva de la lot. Nu cred că reprezentativa U21 este un fel de stână fără stăpân. Selecționerul Bogdan Stelea este un antrenor cu principii clare.
Pun punct acestui subiect. Cred că s-a scris și s-a vorbit destul. Gabi Iancu nu trebuia să părăsească hotelul fără permisiunea staff-ului federal. Gabi Iancu a avut doar o ieșire de patru minute, nu o aventură de patru ore. Pentru asta să fie judecat. Și amendat!