Bănia, la fel ca Măria!

septembrie 14, 2013 in Liga 2

Trandafiri alb-albaștrii

O iubire alb-albastră, la Craiova e mereu!

Craiova rămâne aceeași doar că își mai schimbă pălăria. La fotbal. Vorba proverbului: „Aceeași Mărie cu altă pălărie”. Un oraș superb care își iroșește resursele atunci când vine vorba de fotbal. Vinovați se găsesc cu carul. Foștii patroni ai clubului Universitatea Craiova care au acceptat, ani buni, cu sau fără voia lor, o atmosferă tensionată la echipă. Ultimul dintre ei, Adrian Mititelu, a pus bomboana pe colivă: scandaluri după scandaluri, războaie cu toată lumea, foarte multe promisiuni și puține fapte. Logic, Primăria a format o nouă echipă ca să poată oferi Băniei șansa de a vedea fotbal. Dar e greu. Oltenii vor doar Universitatea Craiova. Fără „FC” sau „CS”. Oltenii vor, din nou, „Craiova Maxima”. Primul pas trebuie făcut de Adrian Mititelu. Războiul său nu duce la ceva constructiv. Dimpotrivă. Dacă va pricepe că „Știința” este copilul Băniei atunci Universitatea Craiova renaște. Dacă nu, agonia continuă!

FC contra CS, 0-0 la Severin. Departe de „Ion Oblemenco”. Nu vreau să scriu după inițialele de mai sus Universitatea Craiova pentru că n-ar fi corect față de olteni. Acum o jumătate de an, cam așa ceva, am sperat în proiectul pus la cale de doamna primar Olguța Vasilescu și Adrian Mititelu.
Era ok. Cu stadion nou, cu investiții, cu ținte îndrăznețe de performanță.
Din păcate, nerăbdarea și agresivitatea declarațiilor lui Adrian Mititelu au anulat renașterea „Științei”. În acest peisaj conflictual, reacția Olguței a fost ok. Ea le-a promis oltenilor, în campania electorală, că vor avea echipă de fotbal în Bănie. Și așa a fost!
În plan sportiv este o pierdere evidentă faptul că fotbalul oltean s-a divizat în două formații care sunt… surori. De sânge. Oltenii simt asta și încă nu se reped să ia o poziție fermă făță de o echipă sau cealaltă. Așteaptă clarificări. Viitorul nu sună bine decât în formula „un singur oraș, o singură voință: Universitatea Craiova”.
Primul pas trebuie făcut de Adrian Mititelu. În primul rând că e bărbat și trebuie să respecte o doamnă. Domnule Mititelu, ia un buchet cu trandafiri alb-albaștrii și du-te la Primărie. Fac pariu că Olguța te primește în audiență. Cere-i scuze, explică-i anumite lucruri, cereți scuze și de la marii jucători ai Craiovei pe care i-ai certat cu asprime, iar lucrurile au șansa să intre pe un făgaș normal.
Iubirea alb-albastră este una singură și se numește Universitatea Craiova. Îngropați securea războiului inutil și redați Băniei bucuria de a avea, iarăși, „Craiova Maxima”!