Iancu Jianu U21

septembrie 12, 2013 in Națională

Gabi Iancu, un fotbalist talentat care mai are multe de arătat la Steaua și na naționala U21. Cu condiția să devină mai responsabil în tot ceea ce face!

Gabi Iancu, un fotbalist talentat care mai are multe de arătat la Steaua și la naționala U21. Cu condiția să devină mai responsabil în tot ceea ce face!

Gabi Iancu este încă un nume de jucător talentat dar neadaptat la rigorile marii performanțe. Un „Iancu Jianu” al fotbalului românesc. Nu știu dacă are talent de actor, ca să poată juca într-un astfel de rol, însă fuga din cantonamentul naționalei de tineret pare mai degrabă o apucătură haiducească decât una fotbalistică. Iancu este un talent care nu realizează că fără disciplină și responsabilitate tot harul său nu face doi bani. Sunt de acord că selecționerul Bogdan Stelea nu mai poate să-i facă educație la 19 de ani dar de ce și-a bătut joc de el cărându-l până-n Muntenegru ca să-i spună acolo că e „out” ? Ține de pedagogie, iar un antrenor de echipă națională, mai ales la tineret, este obligatoriu să aibe și astfel de cunoștințe.

Gabi Iancu este un fotbalist cu potențial uriaș de progres. Are talent, are gena de care este nevoie însă stă rău la capitolul disciplină. Fără ordine în viața personală driblingul, șutul sau pasa nu valorează nici măcar cât o ceapă degerată. Când „Iancu Jianu” va înțelege asta atunci se va număra printre titularii Stelei și ai echipei naționale.
Iancu nu este la prima abatere. Prima escapadă la „tineret” a avut loc în Insulele Feroe. Acum, cu Muntenegru, este „episodul 2”. Un film în care Gabi Iancu are apucături haiducești, adică face cam ce vrea când vrea. Nu e normal și va plăti pentru asta. Întrebarea rămâne: cine se ocupă de ordine și disciplină la loturile naționale? Simplu: selecționerul și secunzii săi!
Vina lui Iancu e clară. Dar și Stelică… Din informațiile apărute în mass-media, Iancu a greșit când echipa se afla încă în țară și a fost dat afară din lot când lotul a ajuns în Muntenegru. Nu mi se pare în regulă. Dacă vrei să dai un exemplu îl dai pe loc, nu la spartul târgului. Ține de imagine, ține de atitudine!
Cazul lui Gabi Iancu nu este o noutate. În ultimii ani am văzut multe în fotbalul românesc. Iancu nu e nici primul și nici ultimul jucător care face așa ceva. Important este ca toleranța față de astfel de fapte să rămână zero, iar tinerii aceștia gen Gabi Iancu să învețe din greșeli. Dacă vor reuși atunci își salvează cariera. Dacă nu, atunci își vor aranja freza în oglindă!