„Lalelele” nu înfloresc toamna

septembrie 11, 2013 in CM 2014 - Brazilia

Singura miză a Olandei în grupa D este statutul de „cap de serie” la tragerea la sorți a grupelor de la Mondial. Altfel e de rău pentru „tricolori”!

Singura miză a Olandei în grupa D este statutul de „cap de serie” la tragerea la sorți a grupelor de la Mondial. Altfel e de rău pentru „tricolori”!

Olanda și-a găsit deja hotel în Brazilia. Nu văd de ce s-ar mai omorî cu firea în meciurile pe care le mai are de jucat în grupa D. Sunt convins că selecționerul Louis van Gaal își va menaja jucătorii importanți. Aproape sigur cu Ungaria, o formație ceva mai modestă, și foarte probabil în Turcia. Sincer, de ce să-și rupă picioarele Robben sau Van Persie în infernul de pe „Sukru Saracoglu” din Istanbul? Poate pentru onoare dar le ce se întâmplă în lumea asta nu mai cred în așa ceva. „Lalelele” nu înfloresc toamna și cu asta am spus totul. Olanda face jocurile și înclin să cred că va trimite Turcia la baraj. Dacă nu cumva bagă „tineretul” cu ungurii și să vezi atunci umilință!

Barajul de calificare pentru turneul final al Campionatului Mondial din Brazilia a ajuns un fel de fata morgana pentru „tricolori”. Șanse mici, pur teoretice. România a ajuns la mâna Olandei, o țară cu care, în ultima vreme, am avut relații reci. Mai repede ne poate ajuta Estonia, o reprezentativă care vrea puncte dar valoarea ei este cu mult sub cea a Turciei.
Normal, selecționerul Van Gaal va testa o serie de jucători pe care îi are în vizor pentru Mondial. Nu va mai fi Olanda pe care o știam, iar de profitat au ocazia Ungaria și Turcia. Ca efect mediatic, un succes al ungurilor în Olanda ar stârni comentarii aprinse. Dar mai știi? Un eșec în Turcia nu bate la ochi mai ales în infernul de pe stadionul „Sukru Saracoglu”, din Istanbul.
Unii o să spună că Olanda este o echipă care se respectă și va juca corect. Nu zic nu dar dacă va folosi rezervele, ceea ce este logic pentru o națională deja calificată la Mondial, nu mai are forța cu care a câștigat grupa D. Singura speranță este statutul de „cap de serie” pe care Olanda îl dorește la tragerea la sorți a grupelor de la Mondial. Dacă pierde cu Ungaria și/sau Turcia, adio privilegiu!
Îmi asum riscul de a greși și merg pe varianta altor interese globale decât cele sportive. România nu mai depinde de ea ci de atitudinea Olandei. O Olandă în care „lalelele” nu înfloresc toamna!