Minunea Begu

februarie 8, 2015 in Tenis

Irina Begu, surpriza plăcută a meciului cu Spania. Begu a făcut minuni în ultimele două jocuri și a calificat România la barajul pentru grupa mondială de elită!

Irina Begu, surpriza plăcută a meciului cu Spania. Begu a făcut minuni în ultimele două jocuri și a calificat România la barajul pentru grupa mondială de elită!

La meciul România – Spania, din „FED Cup”, toată lumea a stat cu ochii de Simona Halep însă eroina a fost… Irina Begu. A câștigat la simplu și apoi la dublu. Fără doar și poate, Begu a trăit cea mai frumoasă duminică din viața ei, iar victoria cu 3-2 în fața spanioloaicelor i se datorează în cea mai mare măsură. Ce a greșit Simona Halep? Aceeași poveste care se tot repetă: joc slab în fața adversarelor cu nume și gabarit. Dar asta e, bine că s-a terminat cu bine. România s-a calificat în barajul pentru Grupa I Mondială. Până ce vom afla numele adversarului să ne bucurăm de succesul cu Spania. Un moment prielnic pentru tenisul feminin. Avem echipă, avem valoare dar fără minunea Begu nu știu dacă treceam de Spania!

Simona Halep a fost centrul atenției la evenimentul din „FED Cup” găzduit de Galați: calificarea la barajul pentru grupa de elită. Autografe peste autografe, întâlnire cu președintele Iohannis, poze pentru fotoreporteri, interviuri peste interviuri etc. Toate au apăsat foarte tare pe umerii Simonei. Nu spun asta ca s-o scuz ci pentru a sublinia că atunci când joacă sub presiune cedează destul de repede, iar asta nu-i bine.
„Simo” a comis-o cu Garbine Muguruza. Înaintea confruntărilor de duminică scorul general al meciului România – Spania era egal, 1-1. Surprinzător, Simonica a pierdut și totul părea că a sărit în aer. Dar tocmai atenția excesivă acordată Simonei Halep a provocat răbufnirea de orgoliu a colegei sale, Irina Begu.
Begu a făcut două meciuri mari. În primul a învins-o pe Soler-Espinosa, iar în cel de-al doilea a triumfat la dublu alături de Monica Niculescu. Mai mult, Begu și Niculescu au recuperat o situație aproape imposibilă. Garbine Muguruza și Medina Garrigues au câștigat primul set, cu 7-5, dar fetele noastre le-au forțat să le cedeze pe următoarele (3-6, 2-6).
Întrebarea rămâne: de unde a apărut Begu? Cred că din dorința de a demonstra că are valoare. Mai cred că s-a dopat cu moda „Simona Halep”. Begu a vrut să fie și ea cea mai bună, a vrut să se vorbească și despre ea la fel de mult, a vrut să fie în centrul atenției. Și i-a reușit. Felicitări, Irina Begu!