Gică Hagi, fotbal din suflet!

februarie 5, 2015 in Special

Gică Hagi a respectat meseria de fotbalist și s-a respectat ca om. de asemenea, a respectat România!

Gică Hagi a respectat meseria de fotbalist, s-a respectat ca om. De asemenea, a respectat România!

E greu să comentezi despre alte subiecte pe 5 februarie. Un moment special. Simplu: e ziua „Regelui”. Gică Hagi, cel mai valoros și titrat jucător din istoria fotbalului românesc. Un fotbalist care și-a respectat colegii și adversarii în aceeași măsură pentru a putea fi respectat. Un om care a pus sufletul pe gazon din dragoste de fotbal. E greu de descris în cuvinte o astfel de atitudine. Mulți tânjesc după ea. Astăzi, Hagi bifează o jumătate de secol de viață din care o mare parte i-a oferit-o fotbalului. Un familist exemplar, un caracter care impune respect. Lumea i-a spus „Regele” pentru că a fost mereul primul. Oricând și oriunde. Și-a dorit asta ca stil de viață, ca fel de a trăi. La 50 de ani, restectul nostru. La mulți ani, Gică Hagi!

De-a lungul anilor am avut ocazia să intru în dialog cu mari personalități ale sportului românesc. În cazul lui Gică Hagi a fost chiar mai mult decât atât deoarece i-am urmărit cariera. Un privilegiu să poți vedea pe gazon cel mai valoros fotbalist din istorie.
Am scris mereu cu plăcere despre jucătorul Hagi. M-a obligat să fac asta prin comportament și dăruire. Un om care s-a implicat pasional într-un sport care i-a schimbat viața în bine. „Regele” a dat totul pentru fotbal, iar fotbalul l-a răsplătit cu ce a avut mai bun: glorie și bani.
Gică Hagi este un model pentru sportivii care vor să ajungă sus de tot. El poate să le explice cel mai bine ce înseamnă sacrifciul, implicarea, atitudinea, respectul pentru competiție și adversari. Toate astea fac parte din viața unui performer, iar cine își dorește așa ceva e musai să le priceapă, să le înțeleagă, să le expună.
„Regele” și-a dorit mereu să fie nr.1. Câți dintre noi gândesc astfel? Ca să poți bifa reușite mărețe trebuie să îți propui țeluri înalte. Performanța, simplificat, înseamnă să vrei să ajungi cel mai bun. Să crezi într-un asemenea ideal, iar Hagi și-a dorit și a reușit pe deplin.
Cincizeci de ani de viață din care vreo 44 au fost dedicați fotbalului. De la maidan până pe marile stadioane ale lumi. O viață pentru o idee și un destin fericit. Gică Hagi, omul care a făcut din fotbal o stare de spirit. Pentru el, pentru familie, pentru cei care l-au aplaudat la scenă deschisă.
La mulți ani, Gică!