Steaua, sezon de… cupe?

februarie 10, 2015 in Liga 1

Cupa României, o competiție a surprizelor în care orice se poate întâmpla!

Cupa României, o competiție a surprizelor în care orice se poate întâmpla!

CFR Cluj și Petrolul au primit „interzis în Europa” din cauza problemelor financiare și nu numai, iar Astra, a patra clasată în Liga 1, se află la 13 puncte distanță. În aceste condiții, Steaua va avea parte de un sezon mort în campioant. Fără miză, fără motivație. Greu pentru orice antrenor. Ce să le mai spui jucătorilor când simt că sunt atât de aproape de un nou titlu? Doar cupele mai reprezintă o provocare. Cupa României, Cupa Ligii și Supercupa. Nu-i exclus să asistăm la un „sezon de cupe” pentru „roș-albaștrii”. Steaua poate transfera fără stres jucătorii aflați la final de contract, iar pe cei noi să-i integreze într-o formulă competitivă pentru preliminariile Ligii Campionilor!

Nu mai este mult până la startul noului sezon. Și dacă dăm drumul la comentarii atunci să începem cu liderul campionatului, Steaua. În ciuda problemelor cu Armata, legate de siglă și nume, trupa antrenată de Costel Gâlcă nu prea are stres. Deloc. Principalele contracandidate la titlu, CFR și Petrolul, nu vor putea juca în Europa din cauza problemelor financiare, iar Astra e departe, la 13 „lungimi”.
Din acestă perspectivă va fi greu ca antrenorul Gâlcă să poată motiva jucătorii așa cum trebuie. Titlul e ca și luat. Mai rămân cele trei cupe: Cupa României, Cupa Ligii și Supercupa. Sunt ceva bani la mijloc plus imaginea de rigoare pentru câștigătoare. Merită efortul.
E foarte posibil ca Steaua să le ofere fanilor un sezon de probă, de încercare. Jucătorii aflați la final de contract care nu vor să-și prelungească înțelegerile e posibil să plece spre alte zări. Cei noi au ocazia să se integreze într-o formulă de avanpremieră pentru preliminariile UEFA Champions League.
Rămâne de văzut dacă și Gigi Becali are de gând să facă „experiențe” la echipă sau pe banca tehnică. Orice este posibil într-un sezon care se anunță destul de lejer. Dar tocmai ăsta este marele pericol pentru orice echipă: relaxarea neprovocată.
În timp de Gâlcă rămâne cu dilema: să meargă în continuare pe mâna jucătorilor aflați în ultimele luni de contract sau să parieze pe orgoliul noilor veniți?