Marele Derby, de la fotbal la… măcelărie!

mai 10, 2013 in Liga 1

Vlad Chiricheș a plecat de la stadion pe picioare. E singurul semn bun după atacul criminal lansat de Strătilă!

Vlad Chiricheș a plecat de la stadion pe picioare. E singurul semn bun după atacul criminal lansat de Strătilă, un jucător care a confundat terenul cu… măcelăria!

Steaua a scris istorie și cu Dinamo. Cinci victorii consecutive în „Marele Derby”. Ceva ce nu s-a mai întâmplat până acum. Superioritate totală a Stelei, rezultat decent pentru Dinamo. Putea să iasă și mai rău. Din păcate, frustrarea nu face casă bună cu fair-play-ul. Strătilă și-a arătat limitele mentale și l-a atacat criminal pe Chiricheș. Cu talpa direct pe genunchi. O răutate greu de înțeles întâlnită doar prin coclaurile ligilor inferioare. O atitudine nedemnă care, cred eu, îi va adu ce rezilierea contractului. Patronul Negoiță și președintele Anghelache au caracter și nu vor accepta să lucreze cu un astfel de jucător, cu astfel de brute. Păcat. Derby-ul a fost frumos dar Strătilă a creat senzația de măcelărie!

Steaua s-a jucat cu ocaziile. Mai ales în prima repriză. Niciun moment nu s-a pus problema câștigătoarei ci doar a scorului final. Dinamo a încercat să reducă decalajul de valoare. Parțial a reușit, mai ales în cel de-al doilea mitan. Apărarea „câinilor” a fost praf și ori de câte ori „roș-albaștrii” măreau viteza apărea panica la poarta apărată de Bălgrădean.
Elevii antrenorului Laurențiu Reghecampf și-au onorat blazonul de campioni cu o victorie absolut meritată. Și nu una oarecare. A fost a cincea consecutivă, record absolul în istoria întâlnirilor Dinamo – Steaua. Asta mai lipsea pentru Dinamo! E clar că patronul Ionuț Negoiță trebuie să bage bani, nu glumă. În jucători. Sigur va exista și o „listă neagră”. În frunte cu Strătilă?!
Și pentru că a venit vorba despre Strătilă trebuie spus că agresiunile din derby au umbrit spectacolul. Atacuri violente, tolerate inexplicabil de arbitrul Sebastian Colțescu. Faptul că Latovlevici a avut o intrare dură la Strătilă, în prima repriză, nu justifică în niciun fel atacul criminal pe care acest jucător l-a avut la Chiricheș. Ceva de neimaginat pentru prima ligă. Repet, o vină mare o are Colțescu care putea acorda lejer vreo două, trei cartonașe roșii și nu se mai ajungea aici!
O reacție trebuie să apară și mă gândesc la Dinamo. Un jucător ca Strătilă nu are ce să caute într-o echipă cu pretenții de Europa. Fotbalistic, e rudimentar, iar mental stă și mai rău: e praf. Așa că, Strătilă, du-te la măcelărie și lasă-te de fotbal!