Strătilă, atac la fotbalul cu zâmbetul de buze!

mai 11, 2013 in Special

Strătilă a umbrit „Marele Derby” cu un fault grosolan. Chiricheș este în pericol să rateze tot anul!

Strătilă a umbrit „Marele Derby” cu un fault grosolan. Chiricheș este în pericol să rateze tot anul!

Vlad Chiricheș este un băiat de caracter. Își respectă colegii, antrenorii, patronul și adversarii. De când îl știu joacă fotbal de plăcere. Nu-mi amintesc să fi avut vreodată o intervenție la rupere asupra adversarului. Și tocmai el, jucător de echipă națională, riscă să-și agațe ghetele-n cui. Ceea ce a făcut dinamovistul Strătilă este un atac cu premeditare la adresa fotbalului cu zâmbetul pe buze. În mod normal, chiar dacă Strătilă nu a primit cartonaș roșu, comisia de disciplină a Ligii ar trebui să se autosesizeze, pe baza înregistrărilor, și să aibă o reacție dură. Violența cu premeditare nu are ce căuta în fotbal, în sport!

Să spui despre Chipciu și Chiricheș că oricum luau vacanță după accidentările grave pe care le-au suferit demonstrează un cinism și o lipsă de educație cum rar am văzut. Ce-o avea în minte acest Sorin Strătilă? Probabil nimic din moment ce lansează pe piață, deși este cu musca pe căciulă, tot felul de declarații aberante.
La ora când scriu aceste rânduri, Vlad Chiricheș este suspect de întindere sau ruptură de ligamente. Nu ai voie să spui că „Eh, oricum, ei luau vacanță!”. Presa deja oferă detalii picante despre cinismul lui Strătilă de după meci. (http://www.onlinesport.ro/fotbal/liga-1/steaua/criminalul-lui-chiriches-recidiveaza-nid-85688/)
Băiatul ăsta chiar nu mai are ce să caute la Dinamo. La un club cu nume și tradiție violența nu face casă bună cu performanța. Mai bine sus la munte, la stână. Acolo e aer curat și dacă Strătilă tot vrea oase rupte ar avea ocazia să dea nas în nas cu ursul din pădure.
Strătilă n-a avut nicio justificare ca să îl atace în așa hal pe Chiricheș. În timpul meciului, Latovlevici a avut o intrare tare asupra sa dar nici pe departe ceva premeditat, la rupere. Chiricheș nu i-a făcut nimic. Mă întreb cum se mai poate antrena Strătilă din moment ce știe că ar putea scoate din sistem, pe viață, un fotbalist de echipă națională cu perspectiva de a juca la un club mare din Europa.
Una peste alta, atacul lui Strătilă la Chiricheș a fost ceva premeditat. Un atac la adresa fotbalului cu zâmbetul pe buze, a ideii de valoare și superioritate prin competiție. Unii nu acceptă așa ceva, din frustrare, și se răzbună cum știu mai bine. Chiricheș este un campion, Strătilă, un anonim!