Rapid, o nouă probă de onoare!

mai 12, 2013 in Liga 1

Ovidiu Herea, căpitanul Rapidului la Giurgu, a egalat  pentru 2-2 cu un eurogol. N-a fost suficient. Astra a câștigat cu gol din offside!

Ovidiu Herea, căpitanul Rapidului la Giurgiu, a egalat pentru 2-2 cu un eurogol. N-a fost suficient. Astra a câștigat meciul cu un gol marcat din offside!

Înaintea meciului de la Giurgiu au apărut zvonuri că jucătorii Rapidului vor părăsi terenul în semn de protest pentru neacordarea licenței. Momentul așteptat a venit în minutul 36 când galeria și-a chemat favoriții să-i aplaude dar în același timp să le ceară să plece la vestiare. După această scenă inedită suporterii giuleșteni au început să plece din tribune. Jucătorii, nu. Au rămas să lupte. Fără bani, cu moralul la pământ, dar din dragoste pentru culorile clubului, pentru glasul roților de tren și al locomotivelor care nu uită să șuiere din sirene atunci când trec prin triajul de lângă stadionul „Giulești”. „Alb-vișiniii” au recuperat de la 0-2, dar nu au putut ține egalul. Chiar nu mai contează că au pierdut. Cu Astra au dat o nouă probă de onoare. Jos pălăria!

Dacă unii vorbeau de retragerea de pe teren, alții spuneau că Rapid o lasă mai moale cu Astra. Din prietenie cu Dinu Vamă, din cauza problemelor financiare care macină nervii jucătorilor etc. Motive se pot invoca cu carul doar de minți bolnave de scenarită. Rapidul a jucat fotbal. A nu știu câta oară. Ca pe vremuri. Totul pe teren, totul pentru victorie.
În minutul 36 au atras atenția asupra problemelor lor. Aplauzele suporterilor și ale jucătorilor giuleșteni au fost asemeni unei sirene de locomotivă. Ca la un tren de mare viteză. Se alege praful de fotbalul românesc. A dispărut Universitatea Craiova, a dispărut Politehnica Timișoara, pleacă și Rapidul. Cu cine rămânem? Poate cu Măciuca, dacă intră-n Ligă, și alte nume exotice apărute pe criterii regionale și politice.
La Giurgiu, jucătorii Rapidului au demonstrat, din nou, că au caracter. Au revenit de la 0-2 însă nu au putut ține remiza permițând astralilor să egaleze în ultimele secunde. Din păcate, clubul din Giulești este aruncat ca o măsea stricată în Liga 2. Nu acolo îi este locul ci pe prima scenă. Dar te mai miră ceva în fotbalul de pe la noi? Totul este anapoda atunci când nu e cazul!
Rapidul nu va muri. Un club atât de mare merge înainte. Poate e vremea fanilor. Poate s-or găsi 500.000 în toată România care să cotizeze cu 20 de euro pe an și să facă un buget de zece milioane de euro cu care să se pornească reconstrucția acestei echipe. Chiar îi văd în stare de așa ceva. Vom vedea ce va fi. Acum, azi, jos pălăria în fața jucătorilor rapidiști!