Înainte de Dinamo – Steaua

mai 9, 2013 in Liga 1

În tur, Steaua s-a impus cu 3-1. Ce va fi acum?

În tur, Steaua s-a impus cu 3-1. Ce va fi acum?

Dinamoviștii vor cu orice preț să bată Steaua mai ales că „roș-albaștrii” au pus deja mâna pe titlu. Steliștii zic că nu are farmec să primească laurii campioni fără o ultimă corecție aplicată rivalei de-o viață. Poate fi spectacol sau deziluzie. Sigur va fi show în tribune. Sper ca vineri seară să avem stadion arhiplin că asta e frumusețea fotbalului. Presa scrie că au fost vândute 45.000 de bilete. Un meci deschis oricărui rezultat indiferent de locul ocupat în clasament de cele două formații. O rivalitate care stă gata să treacă granița dintre adversitate și ură. Avem însă nevoie de fotbal, nu de sânge. Este al 128-lea Mare Derby. Să fie fotbal!

Meci mare. Dinamo – Steaua sau încleștarea istoriei. Am ajuns la episodul 128. De ce vom avea parte? Mereu a fost ambiție, iar asta a acoperit jocurile mai puțin bune. Altădată am văzut partide de zile mari, cu răsturnări de scor spectaculoase și multe goluri.
Ionel Dănciulescu bifează al 35-lea Mare Derby. Un jucător respectat și de steliști și de dinamoviști. Mai rar un astfel de exemplu în fotbalul românesc. De ce? Pentru că acest băiat nu și-a înjurat clubul de unde a mâncat o pâine. Fanii nu uită și respectă!
Galeria Stelei anunță o asistență-record: 10.000 de suporteri adevărați. Oficial, „cota” pentru echipa vizitatoare, adică Steaua, înseamnă cam 2.500 – 3.000 de bilete. E posibil ca Steaua să domine și mai tare disputa numerică din tribune pentru că la vânzarea online nimeni nu poate știi ce echipă are la suflet cumpărătorul. 
Jandarmeria este pe poziții. Normal. Au fost atâtea și atâtea bătăi între cele două galerii. Pentru mizerii de tot felul toleranța trebuie să fie… zero. Cum și excesul de zel trebuie evitat. Stadionul nu este poligon de aplicație sau teatru de război. Vremurile alea s-au dus de mult. Sper.
Așa că, dacă mai aveți timp și bani, fuga, fuga spre „Arena Națională”. Dacă nu, cumpărați porumb de floricele, o sticlă cu suc sau bere și așezați-vă în fața televizorului. Dinamo – Steaua, de la ora 21:00, în direct la Digi Sport!