Bătălia pentru Liga Europa

mai 8, 2013 in Liga Europa

Patru echipe visează la grupele Ligii Europa: Petrolul, Pandurii, Astra și Dinamo. Bătălia continuă...

Patru echipe visează la grupele Ligii Europa: Petrolul, Pandurii, Astra și Dinamo. Bătălia continuă…

Dacă titlul e deja subiect închis, un mare interes vizează locurile care duc în Europa. Dinamo va trebui să facă față asaltului provinciei. Petrolul, Pandurii și Astra par în formă. Norocul „câinilor roșii” ar putea veni din Cupa României. Dacă Petrolul sau Astra pun mâna pe trofeu se va elibera o poziție de Europa League. Dincolo de calcule îi dau dreptate antrenorului Cornel Țălnar care se văita, după egalul rușinos cu Ceahlăul, că n-are de unde să ia jucători de top ca să încropească un lot competitiv. Și este adevărat. La acest capitol Dinamo stă cel mai prost în comparație cu contracandidatele la Liga Europa. Colac peste pupăză, vineri vine și meciul cu Steaua. Bătălia continuă…

De când s-a accidentat Cătălin Munteanu s-a văzut de la o poștă că jocul lui Dinamo nu mai are consistență. Un moment dificil care a scos în evidență fragilitatea, numerică și valorică, a lotului cu care lucrează antrenorul Țălnar. Ionuț Negoiță, noul patron, vrea musai în Europa. Socoteală logică, firească, dar pentru asta va trebui să aducă jucători de top.
Dinamo se luptă cu Petrolul, Pandurii și Astra ca să ajungă la startul Ligii Europa. Trei echipe redutabile, trei cluburi puternice, bine organizate. La nivelul componenței lotului de jucători Dinamo stă cel mai rău. Nu atât numeric cât mai ales valoric. O temă de analiză pentru președintele Constantin Anghelache care deja are în vizor jucători noi, de perspectivă.
Norocul lui Dinamo s-ar putea numii Cupa Românei. O competiție în care Petrolul și Astra sunt încă „în cărți” pentru marea finală. Dacă ajung acolo, față în față, s-a eliberat locul necesar de Liga Europa astfel încât „câinii” antrenați de Țălnar să nu mai tremure până la final.
La ce fotbal joacă Petrolul, Pandurii și Astra va fi greu de tot pentru Dinamo. Vine și derby-ul cu Steaua din care e greu să ia toate punctele. Dar mai știi? Până la urmă de asta e derby ca să se joace totul până în ultima secundă. Dinamo ar vrea în Europa dar mai trebuie să și poată. Pe undeva este o probă de caracter atât pentru jucători cât și pentru conducătorii clubului din Șoseaua „Ștefan cel Mare”. Bătălia pentru Liga Europa e în plină desfășurare, cu Provincia în rol de mare favorită!