Lasati-l pe Razvan! Nu avem valoare!

septembrie 4, 2010 in Fotbal

O constatare care dupa meciul cu Albania a mai primit o confirmare. Pur si simplu, Romania a inceput dezastruos preliminariile lui Euro 2012 pentru ca nu mai are valoare. Si selectionerul Razvan Lucescu are vina lui dar e clar ca nu are cu cine sa faca treaba. In acest moment nici cu Vicente del Bosque la carma nationalei nu putem mai mult de 1-1 cu Albania. Mi-as dori ca viitorul sa ma contrazica…

Nationala este imaginea fotbalului din tara respectiva. Cu exceptia Unirii Urziceni, prezentele romanesti in ultimele sezoane ale cupelor europene s-au plasat in zona mediocritatii. In campionat se bat care pe care cu gandul la banii din Liga Campionilor. Cat vom mai avea campioana direct in grupele UCL. „Spectacol” dar nu si valoare. In aceste conditii s-a cam ales praful de baza de selectie.
Nu mai avem jucatori de valoare pentru nivelul cerut de o echipa nationala cu pretentii. Pe langa asta, mentalitatea este praf desi vorbim aici de stranieri, de jucatori cu experienta, versati dar superficiali in abordare. Pasul inapoi facut dupa deschiderea scorului tradeaza ceea ce am scris mai sus. Si nu e totul.
Selectionerul Razvan Lucescu a parut confuz si derutat. In linia mediana a inceput cu Cocis desi parerile multora inclina spre o formula cu Bogdan Stancu in spatele varfurilor. Sau cu Muresan la inchidere. De la inceput. Cei doi au fost autorii fazei din care „tricolorii” au deschis scorul. Apoi gafa din aparare care ne-a facut… Muzaka tradeaza limitele tehnico-tactice ale jucatorilor. Ca doar nu selectionerul facea marcaj la albanez sau trebuia sa iasa la centrare.
O campanie de calificare inceputa prost si cu rosu in fata ochilor. Si la propriu, si la figurat. Norocul nu a venit si nici nu va aparea prea curand. Suntem slabi. Nici macar lovitura data de Belarus, care a castigat in Franta, nu ne mai incalzeste. Pe de alta parte nu doresc sa iau peste picior Albania. Unii s-au grabit s-o faca dar va asigur ca echipa asta nu va fi ciuca batailor in grupa D. Dimpotriva, va incurca multe socoteli.
Problema grava ramane aceea ca nu mai avem cu cine sa facem o nationala care sa sperie adversarii. Inlocuirea lui Razvan Lucescu schimba imaginea dar nu si fondul problemei. De ce ne-am duce la turneul final daca nu avem valoare?