La Piți vine un arab…

septembrie 2, 2014 in Națională

Selecționerul Victor Pițurcă nu duce lipsă de oferte. Deocamdată, meciul cu Grecia este cel mai important din agendă!

Selecționerul Victor Pițurcă nu duce lipsă de oferte. Deocamdată, meciul cu Grecia este cel mai important din agendă!

Deși presa din România a lansat știrea că selecționerul Victor Pițurcă a semnat cu Al Ittihad se pare că nu este așa. Deocamdată. Piți a spus ieri, la conferința de presă, că sunt șanse sub 1% ca să plece însă nu iese fum fără foc. Or fi zvonuri dar prea sunt pline de detalii. În zona fotbalului arab se vorbește de un salariu de patru milioane de dolari pe sezon, iar cei de la Al Ittihad s-au interesat care e situația cu clauza de reziliere din contractul pe care Victor Pițurcă îl are cu Federația. Repet, nu cred că iese fum fără foc. Alte detalii, poate chiar și decizii importante, pot apărea după meciul de duminică, cu Grecia. Dacă Piți va pleca rămâne în aer o întrebare: de ce n-a făcut-o în primăvară? Astfel, viitorul selecționer ar fi avut timp să gândească o strategie. Un posibil acord cu gruparea din Arabia Saudită ar fi încă o dovadă că la echipa națională fiecare face ce vrea!

În lumea fotbalului arab continuă să se vorbească despre o posibilă venire a lui Victor Pițurcă la Al Ittihad. Deocamdată, selecționerul a dezmințit orice fel de negociere însă tentația e mare. E vorba de bani, iar fotbalul arab are din belșug. În timp ce Piți se prezintă cu un CV care poate să-i aducă câteva milioane de dolari pe sezon. Că acolo „petrodolarii” sunt la modă.
Dacă ne agățăm de declarația selecționerului, cum că „șansele să plec sunt sub 1 la sută”, arată că discuții au existat măcar de… 0,1%. 🙂 Cred că rezultatul și jocul din partida cu Grecia vor clarifica multe necunoscute. O victorie acasă la eleni îl urcă pe Piți pe cai mari în timp ce o înfrângere va accelera plecarea sa.
Indiferent de conjuctură, dacă Piți pleacă la Al Ittihad ne întrebăm: de ce n-a ales calea asta în primăvară? A aduce acum un nou selecționer poate reprezenta un alt dezastru. Cine mai are timp de experiențe? Dacă la începutul anului mulți suporteri ai echipei naționale cereau demisia lui Pițurcă nu-i exclus ca acum Federația să-l roage să rămână.
Cred că sunt suficiente aceste comentarii. Urmează debutul în preliminariile lui EURO 2016, cu Grecia, în deplasare și fără spectatori. O victorie ar însemna trei puncte imense și o validare a mandatului pentru Victor Pițurcă. Altfel, la Piți vine un arab. Cu mulți dolari… 🙂