Cu Grecia, revanșă sau scandal!

septembrie 3, 2014 in EURO 2016

Grecia - România, meciul marilor speranțe. Să sperăm că va fi bine!

Grecia – România, meciul marilor speranțe. Să sperăm că va fi bine!

Naționala de fotbal stă pe un butoi cu pulbere. Ăsta este adevărul chiar dacă duminică abia debutează în preliminariile EURO 2014. Toată lumea vrea revanșa cu Grecia, iar selecționerului Victor Pițurcă a recepționat mesajul și va forța câștigarea meciului sau măcar a unui punct. Presiunea este enormă și vine din toate direcțiile: federație, presă, suporteri. Însă Piți și-a asumat această stare de fapt prin clauza din contract: merge la EURO 2016, rămâne, nu se califică, pleacă. Din această perspectivă, revanșa cu Grecia devine o chestiune vitală pentru actualul selecționer. Victor Pițurcă nu are decât varianta victoriei sau a egalului dacă mai vrea să rămână antrenorul echipei naționale. Altfel va ieși un scandal de proporții în care se vor spune multe. Pentru partida de debut într-o competiție așa de importantă este deja prea multă încărcătură. Noroc că nu sunt spectatori. O șansă în plus ca „tricolorii” să obțină un rezultat pozitiv!

România are de luat o revanșă după barajul ratat cu Grecia pentru prezența la Cupa Mondială 2014. Atunci s-au comis multe erori. În partida din deplasare „tricolorii” au jucat cu teamă și au pierdut (1-3), iar la București au intrat în jocul încâlcit al grecilor și s-au ales doar cu un egal (1-1).
Astfel, înaintea partidei de duminică seară presiunea a crescut exponențial. În primăvară, odată cu instalarea unei noi conduceri la șefia Federației, fanii echipei naționale, și nu numai, și-au dorit un nou început cu un nou selecționer. Nu s-a putut, iar motivele se cunosc: clauza uriașă de reziliere a contractului, dorința FRF de a avea stabilitate pe banca tehnică.
Lucrurile au devenit și mai complicate. Până acum a fost liniște. Mai exact liniștea dinaintea furtunii. Zvonul despre plecarea lui Piți la Al Ittihad a turnat benzină peste focul mocnit. Suporterii vor un debut cu dreptul în preliminariile EURO 2016. Grecia nu a strălucit la World Cup 2014 însă rămâne o formație periculoasă, experimentată și vicleană. Deci, atenție!
Presiunea pe acest meci este mai mare decât ar fi cazul. Din această perspectivă jocul devine foarte complicat. O situație pe care selecționerul Victor Pițurcă, staff-ul său și conducerea Federației și-au asumat-o fără ezitare. Concluziile finale le vom avea duminică noapte după ce știm rezultatul cu Grecia!