„Comisarul” Moldovan reinventează „gașca nebună”!

septembrie 5, 2014 in Națională

Viorel Moldovan a mers mereu doar la victorie. Ca jucător, ca antrenor de club, ca selecționer.

Viorel Moldovan a mers mereu doar la victorie. Ca jucător, ca antrenor de club, ca selecționer!

Până nu demult, „gașca nebună” era porecla echipei Sportul Studențesc. Și asta pentru că juca fotbal de plăcere. Lucru rar întâlnit în fotbalul românesc. Uite că avem o nouă „gașcă nebună”. Selecționerul Viorel Moldovan a transformat naționala U21 după chipul și asemănarea sa. Le-a imprimat tinerilor „tricolori” ideea că în fotbal nu există imposibil. După 1-3 la pauză, cu Muntenegru, elevii lui „Moldo-gol” au revenit senzațional și s-au impus cu 4-3. O situație rar întâlnită la sporturile de echipă unde mental stăm rău de tot. Moldovan le-a predat la antrenamente cum se joacă fotbal din dragoste pentru fotbal, iar asta s-a văzut pe teren. Cu 12 puncte, „tineretul” are șanse mici să prindă play-off-ul CE 2015. Doar dacă bate Germania, acasă la ea, iar nemții nu câștigă cu Irlanda. Totuși, în fotbal s-au văzut multe și pentru asta „gașca nebună” a „comisarului” Moldovan visează la un miracol!

Un meci de văzut pe stadion. Mai ales pentru evoluția rezultatului. Rar se întâmplă așa ceva pe la noi. De ani buni, fotbalul românesc așteaptă rezultate importante de la selecționatele „U”. Numirea lui Viorel Moldovan ca selecționer la „tineret” este unul dintre lucrurile bune făcute de noua conducere a Federației.
Cu Muntenegru n-a mai fost precum cu Italia. Cel puțin prima repriză. Un 1-3 șocant. Haos total, iar Rotariu și Manea au dezamăgit. „Comisarul” n-a stat cu brațele în sân, iar la vestiare le-a spus jucătorilor ceea ce trebuia să audă ca să câștige partida. Iancu și-a arătat clasa. Bălașa, Pușcaș, Boldor sau Bumba, la fel. O altă echipă, o altă atitudine, un alt meci și un alt rezultat: 4-3!
Viorel Moldovan era fericit. Ca pe vremea „generației de aur”. Imposibilul a devenit posibil. Urmează Germania. Un alt… imposibil. Dar se poate și cu nemții dacă există dorință și ambiție. Acesta este marele câștig al „găștii nebune” de la U21. Tinerii „tricolori” au înțeles și au trăit pe pielea lor ideea că în fotbal orice este posibil!
Încă o dovadă că fostele glorii ale fotbalului românesc pot ajuta la redresarea acestui sport. Cine se pricepe la antrenorat. Viorel Moldovan este unul dintre ei. Bravo, „Comisare”!