Nae Stanciu, un nou început pentru Rapid!

septembrie 6, 2014 in Liga 1

Nicolae Stanciu

Nicolae Stanciu, „căpitanul” care n-a uitat Rapidul și a venit ca să ajute la greu!

În anii ’90 a fost unul dintre jucătorii emblematici ai Rapidului. Acum s-a întors în Giuleşti pentru a ajuta clubul pe care l-a iubit cu pasiunea unui adolescent îndrăgostit. Nicolae Stanciu este de câteva zile preşedintele Realului de lângă Podul Grant. Un om care şi-a dedicat cariera de jucător culorilor „alb-vişinii”. Un fotbalist care a învăţat să trăiască la intensitate maximă bucuriile şi supărările oferite de farmecul vieţii. Nu întâmplător, Nae Stanciu a reuşit să-i convingă pe fani să se implice în repararea Peluzei Nord. Ca voluntari. Frumoasă idee, frumos gestul în sine. Dacă Marius Şumudică a fost numit „antrenorul-suporter”, Nae Stanciu poate deveni „preşedintele-suporter” al Rapidului. Omul care poate conduce clubul ţinând cont şi de trăirile celor care îl iubesc cu adevărat!

Adevăratele caractere sunt cele care intră în luptă atunci când este mai greu. Nae Stanciu nu s-a ferit de responsabilitatea imensă din postura de preşedinte al Rapidului. Într-un moment greu când clubul din Giuleşti caută să revină la ceea ce a fost odată.
O misiune dificilă dar nu imposibilă. Jucător de referinţă al giuleştenilor, în anii ’90, Nicolae Stanciu simte şi trăieşte fenomenul fotbalistic la turaţie maximă. Flacăra vişinie, spiritul anilor trăiţi la gruparea de lângă Podul Grant, i-au dat puterea să accepte o astfel de provocare.
La vremuri noi, un preşedinte tânăr. O altă mentalitate, un alt tonus, o altă determinare. Presa vorbeşte despre faptul că noul şef din Giuleşti s-a întâlnit deja cu suporterii pe care i-a convins să muncească gratis la consolidarea Peluzei Nord. Dragostea faţă de un club se poate transforma şi în astfel de fapte.
Marea provocare o reprezintă investiţiile. Nae Stanciu trebuie să deschidă uşi prin care să aducă la club oamenii care vor să bage bani în fotbal. Sponsorizări sau contracte de publicitate. De starea bugetului depinde viitorul „alb-vişiniilor”. Şi lista de achiziţii. 🙂
După declaraţiile din ultimele ore, Nae Stanciu va fi un preşedinte pe sufletul giuleştenilor. Oamenii l-au iubit pentru modul în care şi-a slujit clubul, ca jucător, şi din această perspectivă au aşteptări mari. E nevoie de răbdare şi încredere că voinţă există.
Nicolae Stanciu are planuri îndrăzneţe la cârma Rapidului. Suporterii simt asta şi de aceea nu trebuie să se explice prea mult. La vremea respectivă, Marius Şumudică era considerat „antrenorul-suporter” deoarece trăia clipa intens, la fel ca fanii. Nae Stanciu poate deveni „preşedintele-suporter” pentru că ştie ce vrea rapidistul din tribune: respect şi performanţă!