La Pireu, toate pânzele sus!

septembrie 7, 2014 in EURO 2016

Ciprian Marica va fi căpitanul naționalei României pe „Karaikakis”. O noare care îl obligă să dea gol. Goluri...

Ciprian Marica va fi căpitanul naționalei României pe „Karaiskakis”. O onoare care îl obligă să dea gol. Goluri…

Nu este vorba despre escapadele bucătarului Ismail, la Pireu, din celebrul serial „Toate pânzele sus!”. Doar un îndemn la luptă pentru naționala de fotbal a României care, în această seară, își pune mari speranțe în meciul cu Grecia. Pe stadionul „Karaiskakis” a sosit ora revanșei după înfrângerea suferită de „tricolori” în preliminariile Mondialului 2014. Din tabăra noastră răzbate o stare de optimism însă e bine să ne ferim de greci chiar dacă par bătrânei. 🙂 România are nevoie de un rezultat pozitiv pentru a păși cu dreptul în campania de calificare la EURO 2016. Cu sau fără Victor Pițurcă după acest meci, „tricolorii” au nevoie de un start lansat. Altfel le va fi foarte greu să intre în ritm de… calificare. Să sperăm că la finalul confruntării de la Pireu va fi bine și că „tricolorii” vor lua punct sau puncte. Grecia – România, ora 21:45, în direct la TVR 1. Hai România!

În poartă va fi Tătărușanu. Din rezervă la Fiorentina, titular la națională. O postură deloc comodă, ca imagine, care ne arată punctul unde se află astăzi naționala de fotbal. Dar asta e realitatea și cu ea defilează fotbalul românesc.
După gafele din Anglia și alte pocinoage, Tamaș e în dreapta. Selecționerul Victor Pițurcă nu a avut altă variantă după ce Mățel a intrat în conflict cu Astra. La fel și Chiricheș care a jucat din an în paște la Tottenham. E clar, în zona apărării sunt cele mai mari probleme. 🙁
Dar hai să vedem formula de echipă care circulă deja prin redacțiile de sport: Tătăruşanu – Tamaş, Dr. Grigore, Chiricheş, Raţ – Hoban, Pintilii – Chipciu, B. Stancu, Maxim – Marica (cpt.).
Chiar și cu „plombele” impuse de situația „stranierilor” la cluburile unde activează, România poate obține un rezultat mare la Pireu. Se joacă fără spectatori deci nu există presiune din partea tribunelor. În al doilea rând, debutul selecționerului Claudio Ranieri pe banca Greciei nu e așa de simplu. Italianul are experiență dar nu-i prea cunoaște, încă, pe jucătorii greci. Sper să se simtă asta în timpul partidei dar mai ales pe tabela de marcaj. 🙂
„Tricolorii” vor fi arbitrați de o brigadă engleză cu Mark Clattenburg la centru. Nu prea e bine pentru că ar putea tolera un joc de angajament la limita regulamentului. La acest capitol avantajul este de partea grecilor.
Pe „Karaiskakis”, acolo unde a pierdut cu 1-3 în noiembrie anul trecut, naționala României vrea primele puncte din campania pentru EURO 2016. Baftă, „tricolorilor”!