I-am fentat pe greci, visăm frumos!

septembrie 8, 2014 in EURO 2016

Victorie mare în fața Greciei. Trei puncte care vor influența enorm soarta calificării!

Victorie mare în fața Greciei. Trei puncte care vor influența enorm soarta calificării!

România și-a luat revanșa în fața Greciei grație unui penalty acordat cu ușurință. Arbitrul Mark Clattenburg n-a rămas dator, iar până la finalul jocului i-a taxat pe „tricolori” ori de câte ori a avut ocazia. La începutul reprizei secunde s-a grăbit să-l elimine pe Marica, le-a trecut cu vederea grecilor o serie de faulturi grosolane, plus alte decizii anapoda. Dar în inferioritate numerică a fost și mai frumos să învingem Grecia la ea acasă. Plus norocul care a ținut cu „tricolorii” atunci când grecii au trimis mingea în transversală în ultimele minute de joc. După ce Irlanda de Nord a detonat bomba la Budapesta, 2-1 cu Ungaria, România devine favorită la calificare. Totul e să nu irosim ceea ce s-a câștigat pe pământ elen. Bravo, băieți!

Dacă va pleca la arabii de la Al Ittihad, selecționerul Victor Pițurcă lasă o moștenire bogată celui care va veni după el: trei puncte imense luate Greciei, favorita grupei F, la ea acasă. În acest moment, o posibilă plecare a lui Piți nu mai reprezintă o dramă. Șansele de calificare sunt mai mari și pot fi conservate în partidele următoare.
România și-a luat revanșa în fața Greciei și pleacă cu dreptul în preliminariile EURO 2016. Chipciu a scos un penalty acordat cu ușurință de englezul Clattenburg însă la cât ne-au furat grecii, cu alte ocazii, poate că s-a făcut dreptate. După care „fluierașul” britanic s-a dat în stambă cu decizii anapoda. Dar n-a putut salva o Grecie care la prima apariție sub comanda italianului Claudio Ranieri a arătat mai prost decât la barajul sau turneul final al CM 2014.
„Tricolorii” au jucat aproape o repriză în inferioritate. Au făcut un joc defensiv bun dar au apărut și unele erori. În special la posesie care n-a mai existat spre finalul partidei. De exemplu, Pintilii nu mai putea da o pasă ca lumea fiind copleșit de efort. La fel și alți colegi de-ai săi. O temă de analizat pentru meciurile care vor urma în această grupă.
Una pesta alta, start excelent pentru naționala României. Trei puncte mari. Acum urmează Ungaria, pe 11 octombrie, la București. E musai o victorie. „Tricolorii” i-au fentat pe greci și visează frumos cum ar fi să ajungă la EURO 2016!