Craiova, prizoniera trecutului!

septembrie 1, 2014 in Liga 1

Gabi Balint a fost înlăturat de la CS Universitatea Craiova după ce a promovat echipa în Liga 1. Acum e nevoie de el s-o salveze de la retrogradare!

Gabi Balint a fost înlăturat de la CS Universitatea Craiova după ce a promovat echipa în Liga 1. Acum e nevoie de el ca s-o salveze de la retrogradare!

După acest umilitor 0-5 cu Astra, de duminică, la Craiova se învolburează apele. Se aude că antrenorul Ionel Gane e pregătit pentru demitere. Probabil că știe el ceva. Ideea e că în fotbalul românesc nu se pune mare preț pe contractul cu antrenorul. E un fel de hârtie necesară pe care președinții de club sau patronii nu ezită s-o arunce la gunoi atunci când le cade ceva cu tronc. Gabi Balint a promovat CS Universitatea Craiova în Liga 1 după care, drept răsplată, a fost înlăturat. În locul său a fost numit „Jerry” Gane care a antrenat o echipă retrogradată, Corona Brașov. Unde e Craiova acum? Cu două puncte în primele șase etape a ajuns pe post de „lanternă roșie”. Craiova rămâne prizoniera trecutului și schimbă antrenorii ca pe șosete. În acest ritm nu au cum să apară rezultate importante. Păcat de banii investiți. În acest moment, Gabi Balint poate fi, din nou, o variantă!

Degeaba vrei dacă nu poți! CS Universitatea Craiova este unul dintre cluburile stabile ale Ligii 1. Din câte știu banii s-au dat la timp, antrenorul Ionel Gane a fost de acord cu transferurile făcute în vară, iar doamna primar Olguța Vasilescu a promis un stadion nou-nouț la standard european. Dar nu a fost suficient pentru ca echipa să obțină puncte și, mai ales, să joace bine. 🙁
Greșeala s-a făcut în vară. Atunci, antrenorul Gabi Balint a fost înlăturat de la echipă după ce a obținut promovarea. Balint cunoștea echipa, știa bine ce jucători are nevoie, iar la nivel profesional avea experiență. Halal mulțumire pentru performanța realizată!
În locul lui Gabi Balint a fost adus „Jerry” Gane. Un băiat muncitor, sufletist și un oltean get-beget. Totul ok ca imagine dar la un antrenor rezultatele sunt cele care-l țin pe banca tehnică. În sezonul precedent, Gane a antrenat Corona Brașov. Un club cu probleme de tot felul, o echipă slabă care a retrogradat, iar apoi a dispărut din fotbal.
Caruselul antrenorilor continuă. Nu e normal așa ceva, iar la Craiova cu atât mai mult. Performanța se face cu răbdare și încredere. Gabi Balint începuse o muncă de calitate, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Acum, pe fugă, tot Balint este varianta câștigătoare pentru că știe bine echipa și oamenii de acolo.
Dar de ce ajung cluburile aici? Deciziile pripite și sentimentale nu aduc rezultate. Dimpotrivă!