Inimă de campioană, suflet de copil!

august 30, 2014 in Tenis

Simona Halep este o luptăroare. Eliminarea de la US Open i-a arătat unde și ce a greșit, iar Simonica va merge mai departe!

Simona Halep este o luptăroare. Eliminarea de la US Open i-a arătat unde și ce a greșit, iar Simonica va merge mai departe!

Simona Halep a părăsit turul 3 de la US Open fiind eliminată de o jucătoare venită din calificări, „bătrânica” Mirijana Lucic-Baroni (121 WTA). O înfrângere usturătoare care explică multe. „Furnicuţa” a luat meciul de sus crezând probabil că simpla prezenţă pe teren rezolvă totul. Greșit. Simonica are o inimă de campioană. A vrut, și-a dorit dar sufletul a trădat-o că încă este un copil, nu un robot. Pe lumea asta sunt campioni și campioni. Unii setați enervant de précis, alții cu trăiri și sentimente. Simona Halep face parte din categoria „oamenilor” nu a „zeilor”. Nu a fost în apele ei, iar croata a jucat mai bine speculând relaxarea Simonei dată de diferența din clasamentul WTA. Acesta este adevărul, restul sunt vorbe grele!

Orice s-ar fi întâmplat la US Open, Simona Halep rămâne o campioană. Și o fată cu sentimente. Uneori este foarte motivată, alteori știe că dincolo de fileu are în față o adversară mai slabă. Siguranța victoriei îi joacă uneori feste cum s-a întâmplat în fața croatei Mirijana Lucic-Baroni.
„Furnicuța” n-a fost în apele ei. Asta e clar. Nu s-a simțit bine, cum a declarat după meci, dar asta nu-i scuză rezultatul. Pur și simplu croata a jucat mai bine pentru că Simonica a crezut că va rezolva meciul bătând din palme. 🙁
Surpriza de la US Open, poate cea mai mare din ultima vreme la un turneu de Grand Slam, reprezintă o lecție de viață pentru Simona Halep. Fata asta cu zâmbet de copil va învăța din acest eșec. Sunt convins, iar data viitoare nu va rata în fața unei jucătoare venită din calificări.
Cred că am spus destul. Tirul criticilor la foc continuu trebuie să înceteze că nu are rost s-o ținem un an. A fost un meci pierdut și cu asta basta. Alții au ratat finale mondiale și europene și nu s-a mai făcut atâta tam-tam de parcă murise cineva. În toate există o limită a bunului simț.
Așteptarea suporterilor români, și nu numai, a fost uriașă dar să recunoaștem că Serena Williams era greu de bătut la ea acasă. Poate un meci cu Maria Șarapova, în „sferturi”, ar fi putut să fie finala Simonei Halep. Dar n-a fost, iar „Furnicuța” o va lua din nou de la capăt. Așa e în tenis!