Ce începe prost se termină și mai prost…

august 28, 2014 in Liga Campionilor

Meciul de la Sofia a debutat prost pentru Steaua. Tănase, nerefăcut complet s-a accidentat în minutul 5 și a părăsit terenul. Finalul a fost și mai prost...

Meciul de la Sofia a debutat prost pentru Steaua. Cristi Tănase, nerefăcut complet, s-a accidentat în minutul 5 și a părăsit terenul. Finalul a fost și mai prost…

Noapte de coșmar pentru Steaua la Sofia. Accidentare Tănase în primele minute, ratări uriașe, gol încasat în ultimul minut de joc, calificare anulată la penalty-uri de Moți care a intrat în locul portarului. Culmea pentru steliști, un dinamovist sută la sută. Scenariu de groază pe care „roș-albaștrii” nu și l-ar fi imaginat nici în visele cele mai negre. Este al treilea rateu mare al Stelei la loviturile de departajare după Cupa și Supercupa României. Un semnal de alarmă care trebuia recepționat din vreme. Acum e tardiv. Antrenorul Gâlcă a greșit din start titularizând un jucător nerefăcut complet, Tănase, pe care a fost nevoit să-l schimbe în minutul 5. Și ce a început prost s-a terminat și mai prost. Adio, Liga Campionilor. Urmează grupele Ligii Europa!

Un antrenor de Liga Campionilor nu are voie să riște așa cum a riscat Costel Gâlcă. Dacă un jucător este complet nerefăcut, cazul lui Tănase, nu îl bagi pe teren când știi că ai avantaj din tur și jucători valoroși pe banca tehnică. Aaa, dacă era musai Tănase putea intra pe parcursul jocului.
Ludogoreț a meritat victoria. Și-a dorit-o mai mult, a atacat mai mult, a avut mai multe ocazii. În timp ce Steaua n-a mai fost Steaua. Cu cât treceau minutele „roș-albaștrii” alergau cu limba scoasă după minge. Golul din ultimele secvențe ale meciului a fost rezultatul acestei stări de fapt.
Steaua a plătit un tribut e aproape 20 de milioane de euro politicii de transferuri pe care a dus-o în această vară. Ezitările, amânările, răzgândirile nu au adus la Steaua jucătorii de care echipa avea nevoie. Hamza o avea el un caracter îndoilenic dar dacă i se punea pe masă suma cerută sigur ar fi semnat. Valabil și pentru alți fotbaliști doriți de Steaua dar care n-au mai ajuns în Ghencea.
În repriza a doua a fost o cădere fizică evidentă. S-a pierdut încrederea, iar Ludogoreț a venit peste Steaua și a obținut ceea ce și-a dorit: calificarea. Un capitol la care „roș-albaștrii” nu au avut probleme în sezonul trecut.
Steaua a pierdut bani, mulți, dar Liga Europa e mai accesibilă la nivelul grupelor. Se fac mai ușor punctele, iar la final sunt și ceva milioane în conturi. Nu e chiar așa de rău pentru fotbalul românesc însă pentru clubul din Ghencea e ceva greu de acceptat. Moți a eliminat Steaua pe post de portar. Cine ar fi crezut!

P.S. După isprava de la Sofia, Cosmin Moți a declarat: „Sunt convins că dinamoviștii s-au bucurat. Pe lângă bulgari am făcut fericiți și zeci de mii de români”. Din păcate, băiatul are dreptate. Sunt și români fericiți după eliminarea Stelei. A ne înjura unii pe alții a devenit de mult un sport național. O boală de care nu vom scăpa așa ușor. Valabil pentru orice domeniu de activitate, pentru orice colț de stradă. În loc să analizăm ce facem fiecare în parte, zi de zi, ne uităm peste gard la capra vecinului, iar apoi ne mirăm de ce merg lucrurile prost în România!