Nevoia de Europa

august 27, 2014 in Internaţional

În clasamentul coeficienților UEFA, România a urcat pe locul 3 în acest sezon și pe locul 15 în ultimele cinci sezoane!

În clasamentul coeficienților UEFA, România a urcat pe locul 3 în acest sezon și pe locul 15 în ultimele cinci sezoane!

Săptămână decisivă pentru echipele românești prezente în play-off-ul competițiilor europene. Stăm bine la punctaj, iar o calificare a Stelei și Astrei poate îmbunătății zestrea de țară. La o adică, de ce nu și Petrolul? 🙂 Dincolo de orgolii și rivalități există interesul comun. Degeaba se califică Steaua dacă n-o ajută cineva mai departe. Degeaba ajunge Astra în grupele Ligii Europa dacă rămâne singură. La anu’ o vom lua de la capăt prin cenușa tururilor preliminare. Fotbalul românesc are nevoie de puncte, multe, în grupe. Acolo unde vin granzii Europei. Așa se obține un loc direct în grupe, cu banii pe masă. Un loc de care pot beneficia, în timp, formațiile care investesc serios și vor performanță la cel mai înalt nivel. Din acestă perspectivă apar marile victorii. Fotbalul nostru are nevoie de meciuri tari, memorabile, cu nume mari, iar aceste partide sunt doar în grupe. Acolo unde ajunge lumea bună!

În seara asta, Steaua poate bifa o nouă reușită istorică. E mai bună decât Ludogoreț, e mai experimentată. Dar atenție, confruntarea de la Sofia nu este o simplă formalitate. Iată și o posibilă formulă de echipă: Arlauskis – Râpă, Varela, Szukała, Latovlevic – Breeveld, Prepeliţă – Popa, Sânmărtean, Tănase – Keșeru. Ludogoreț – Steaua, ora 21:45, în direct la Digi Sport 1!
Steaua nu joacă doar pentru ea. Dacă se califică în grupele UEFA Champions League face o nouă performanță notabilă și pune mâna pe o căruță de bani. Dar Steaua trebuie susținută și de alte formații. Oricât de Steaua e… Steaua, singură nu poate aduce puncte pentru tot campionatul. Astra are o șansă imensă de a ajunge în grupele Ligii Europa. A bătut cu 2-1 la Lyon și stă pe cai mari. Se poate califica și, important, poate câștiga alte puncte pentru coeficientul de țară. E altceva când ai două echipe bune care să contribuie la punctaj. Cu puțină șansă, în sezoanele viitoare putem avea din nou o formație calificată direct în grupe.
De ce nu și Petrolul? În fotbal s-au văzut multe. „Găzarii” trebuie să joace fără complexe pentru că nu mai au ce pierde. Altfel n-ar trebui să mai meargă la Zagreb pe post de victimă sigură. Nu?
Mai mult ca niciodată, Liga 1 și fotbalul românesc au nevoie de Europa. De grupe, de calificări în primăvară. Victoriile aduc victorii. Punctele, alte puncte. Sper să avem vești bune și rezultate mari!