Simonica, spre înălțimi!

august 25, 2014 in Tenis

Thank you, Miss Halep!

Thank you, Miss Halep!

Simona Halep a trecut cu emoții de primul tur la US Open. Din două motive: emoțiile mari, iar adversara a fost o americancă. Victorie în trei seturi cu Danielle Rose Collins: 6-7, 6-1, 6-2. „Furnicuța” a intrat greu în meci și s-a trezit la joc abia după ce a pierdut primul set. Din acel moment a preluat controlul ostilităților. Poate e mai bine așa. La alte turnee, Simonica avea un parcurs ca de metronom. Fără seturi pierdute. Acum a pierdut unul și realizează că US Open este cu totul altceva decât Roland Garros sau Wimbledon. Un prim pas spre ceea ce și-a dorit în America: cel puțin un sfert de finală. Simona Halep este cotată de specialiști ca a doua favorită la câștigarea trofeului. Un privilegiu dar în același timp și-o mare apăsare. A început cu dreptul însă mai e mult până departe!

Simona Halep și-a revenit repede, în special mental, după eșecul de la Cincinnati în fața Mariei Șarapova. Rusoaica ar putea să-i iasă iar în cale și tot în sferturile de finală. O șansă de revanșă pentru Halep.
US Open reprezintă cu totul altceva decât celelalte trei turnee de Grand Slam. Nu se compară cu Australian Open, nici cu Roland Garros și nici cu Wimbledonul. Are un farmec aparte, premii fabuloase și o clasă în plus.
Simona Halep a realizat asta după ce a trecut în turul 1 de americanca Danielle Rose Collins. Greu de tot, în trei seturi. Primul l-a pierdut dar s-a trezit în următoarele două și a rezolvat ecuația calificării. 🙂
În turul următor o va avea dincolo de fileu pe slovaca Jana Cepelova, nr. 65 mondial. Deși nu s-au mai întâlnit până acum, Simona poate s-o învingă și să meargă mai departe. Nu are rost să mascăm acest adevăr. Cu condiția să joace așa cum știe: concentrată și pragmatică.
US Open reprezintă pentru Simonica mai mult decât un trofeu de anvergură. Este șansa de a deveni cea mai valoroasă jucătoare din ierarhia WTA. Dar pentru asta trebuie s-o bată pe Șarapova, iar apoi pe Serena Williams. Greu dar nu imposibil!
Simona Halep vrea să ajungă acolo unde se avântă doar vulturii. Pe înălțimi. Cine nu își propune obiective îndrăznețe nu realizează mare lucru în viață. „Furnicuța” știe asta și procedează în consecință. Cu puțină șansă poate reuși!