Dezastru în Ghencea

august 23, 2014 in Liga 1

Antrenorul Costel Gâlcă a luat asupra sa înfrângerea cu Ceahlăul. Gest frumos dar care nu poate ascunde limitele unor jucători!

Antrenorul Costel Gâlcă a luat asupra sa înfrângerea cu Ceahlăul. Gest frumos dar care nu poate ascunde limitele unor jucători!

Ghencea nu mai e de mult casa Stelei. Dacă ne uităm la rezultatele din ultimii ani ajungem repede la această concluzie. De sâmbătă seară încă unul: 0-1 cu Ceahlăul. Explicația este simplă: pe „Arena Națională” jocul Stelei se poate desfășura în voie, fără probleme, însă pe un teren cu dimensiuni mai mici se comprimă ineficient. Spațiile sunt mai mici, iar echipele care știu să se apere pot pleca cu punct sau puncte. La fel a făcut Ceahlăul și pentru că elevii antrenorului Costel Gâlcă au confundat jocul oficial cu… antrenamentul neoficial. 🙂 Un duș rece care a picat prost de tot. Plus accidentarea portarului Arlauskis. La Sofia va fi mai greu ca niciodată, iar Steaua trebuie să-și bage mințile-n cap dacă vrea să nu se facă de râs!

Steaua a luat în bășcălie partida cu Ceahlăul, iar rezultatul a fost pe măsura abordării: 0-1. O înfrângere rușinoasă care, deocamdată, nu prea contează în clasament dar care poate avea urmări grave peste câteva zile. La Sofia.
Portarul Arlauskis s-a accidentat spre finalul primei reprize, iar în acest moment nimeni nu știe dacă va fi apt pentru returul cu Ludogoreț. Probabil că va fi dar până apare un răspuns oficial pe antrenorul Gâlcă îl trec toți fiorii. Formula improvizată pentru „amicalul” cu nemțenii a dat greș!
Steaua nu are scuze. O echipă mare nu face așa ceva. Teoria cu două formații la fel de bune a fost făcută praf și pulbere de Ceahlăul. O înfrângere care îi aduce pe steliști cu picioarele pe pământ, iar pe undeva îi poate motiva și mai și la Sofia.
Noii intrați în frunte cu Luchin, Toșca, Neagu sau Pârvulescu nu s-au ridicat nici la a zecea parte din valoarea titularilor. O temă de meditat pentru Costel Gâlcă. Antrenorul Stelei și-a pus paie-n cap și a luat asupra sa eșecul din Ghencea. Un gest frumos dar care nu rezolvă nici pe departe apatia și nereușitele unor jucători.
Adevărul e că „roș-albaștrilor” le-a fugit gândul spre returul cu Ludogoreț. Prea repede. Un meci care părea o simplă formalitate s-a transformat într-un dezastru. Dar nu mai e timp de văicăreli în tabăra Stelei. Recuperarea lui Arlauskis și revenirea lui Tănase sunt, în acest moment, prioritățile momentului. Restul, după Ludogoreț!