Minunea de la Lyon

august 22, 2014 in Liga Europa

Constantin Budescu a fost unul dintre cei mai buni juc[tori ai Astrei ]n meciul de la Lyon.

Constantin Budescu a fost unul dintre cei mai buni jucători ai Astrei în meciul de la Lyon.

În presa franceză s-a scris că Lyon a fost lovită de o echipă venită dintr-un… sat. O ironie cretină la adresa unui club important din fotbalul românesc, Astra, dar înțepătura gazetărească vizează orașul Giurgiu. Frustrarea francezilor este evidentă. Lyon a avut 1-0, iar în final a pierdut cu 1-2. Putea fi și mai rău. Astra a făcut un joc bun după un început ezitant. Probabil frica de istoria Lyonului. Dar n-a jucat istoria, iar asta s-a văzut pe tabela de marcaj. O victorie de răsunet care trebuie uitată repede. În retur meciul va fi și mai dificil pentru că Lyon va juca o singură carte: totul sau nimic. E prima victorie românească pe pământ francez în competițiile europene. Cine ar fi crezut după tragerea la sorți. Bravo, Astra!

Meci entuziasmant făcut de Astra la Lyon. Și o victorie care împinge gruparea din Giurgiu foarte aproape de grupele Ligii Europa. Asta după un start temător, ezitant. Din acest motiv a apărut și golul francezilor.
După pauză, antrenorul Daniel Isăilă a rezolvat ceea ce trebuia rezolvat, iar jocul giurgiuvenilor s-a schimbat în bine. Miraculos. Două goluri istorice și alte ocazii clare. Francezii au fost surprinși de replica Astrei, iar când s-au trezit din visare arbitrul fluierase deja finalul partidei.
Astra a demonstrat că are forță în joc. Victoriile în fața Stelei, în Cupă și Supercupă, iată că n-au fost întâmplătoare. Budescu și colegii săi au avut încredere că pot da marea lovitură în Franța și au dat-o de mama focului. Calificarea este aproape însă mare, mare atenție în returul de la Giurgiu.
Păcat că Petrolul a pierdut acasă cu Dinamo Zagreb (1-3). Astfel, România rămâne în cursa pentru grupe cu doar două echipe, Steaua și Astra. Ar fi ceva extraordinar pentru actuala condiție a fotbalului românesc. E nevoie de puncte, e nevoie de meciuri tari, e nevoie de rezultate notabile.
La Lyon a fost o minune. În sporturile de echipă rar se întâmplă ca jucătorii noștri să remonteze așa de frumos. Ba mai mult să și câștige într-o manieră entuziasmantă. Se vede că la Astra s-a muncit bine. De la președintele Dinu Gheorghe până la antrenorul Daniel Isăilă. Cât despre patronul Ioan Niculae acesta a vorbit mai puțin, nu i-a mai făcut cu ou și cu oțet pe jucători, iar rezultatele au început să apară ușor, ușor.
Așteptăm cu încredere meciurile-retur. Speranțe mari, dorințe și mai mari!