Chipciu, dulce și amar!

august 19, 2014 in Liga Campionilor

Golul marcat de Alex Chipciu (min. 88) poate să fie decisiv în ecuația calificării. Dar și așa Steaua trebuie să marcheze la Sofia ca să evite emoțiile!

Golul marcat de Alex Chipciu (min. 88) poate să fie decisiv în ecuația calificării. Dar și așa, Steaua trebuie să marcheze la Sofia ca să evite emoțiile!

Alex Chipciu a fost actorul principal din primul episod al confruntării dintre Steaua și Ludogoreț. Penalty ratat în prima repriză, gol decisiv marcat pe final, iar colac peste pupăză un cartonaș galben care îl scoate din calcule pentru retur. „Roș-albaștrii” au trecut de la agonie la extaz dar una peste alta victoria a fost meritată. Valoarea și-a spus cuvântul pentru că este singurul element care face diferența în sport. Frustrările, înjurăturile, mizeriile de tot felul sunt pentru cei care nu înțeleg performanța în sport și sentimentul de a lupta pentru România. Victorie mare, iar acum toate drumurile duc la Sofia unde Steaua va încerca să obțină calificarea. Campioana României este cu cel puțin o clasă peste Ludogoreț și poate ajunge, din nou. la masa bogaților. În retur, cei care trebuie să riște sunt bulgarii. Un rezultat important pentru fotbalul românesc, iar pentru fanii Stelei o seară cu dulce și amar!

Fără Tanase, Steaua a arătat la fel. Nimic schimbat în rău. Dimpotrivă. Joc avântat, inventiv și dinamic. Doar la finalizare au fost probleme. Așa se explică de ce scorul a rămas 0-0 până spre finalul întâlnirii. Dacă Alex Chipciu transforma penalty-ul, în minutul 34, probabil scorul era mai mare.
Steaua a arătat aceiași forță ofensivă și fără Tănase. Chipciu, Keșeru sau Iancu s-au descurcat bine. Și-au creat ocazii, iar cu puțină șansă marcau fiecare. Cât despre Chipciu acesta ne-a demostrat că are calități de lider. Și-a revenit repede după ratarea loviturii de la 11 și a contribuit enorm la victorie cu un gol care poate fi decisiv.
Față de alte meciuri, Steaua a avut două reprize la fel de bune. Multe ocazii, dominare copioasă. Cu mai multă atenție la finalizare „roș-albaștrii” pot înscrie la Sofia chiar mai mult de un gol. Ca valoare, Ludogoreț este sub Legia Varșovia.
Un rezultat pozitiv. În astfel de „duble” contează enorm să nu primești gol acasă. La Sofia nu va exista presiunea fanilor bulgari, așa cum s-a întâmplat la Varșovia, ceea ce va reprezenta un avantaj. „Mergem la Sofia ca să câștigăm”, a spus antrenorul Costel Gâlcă. O filosofie pe cât de simplă pe atât de eficientă.
Singura dilemă pentru retur este dacă în afară de Chipciu va lipsi și Tănase. Ar fi prea mult? La ce lot are Steaua, nu!