Halep și frica de Șarapova

august 16, 2014 in Tenis

Simona Halep nu reușește să treacă de complexul Maria Șarapova. La Cincinnati a avut o șansă imensă dar i-au tremurat picioarele când a fost aproape de reușită!

Simona Halep nu reușește să treacă de complexul Maria Șarapova. La Cincinnati a avut o șansă imensă dar i-au tremurat picioarele!

Simona Halep a pierdut din nou, pentru a treia oară în acest an, în fața Mariei Șarapova. În trei seturi. Trei înfrângeri în cele 13 confruntări jucate în trei seturi. Curat ghinion. Dar dincolo de aceste apreciari sumare, statistice, „Furnicuța” trebuie să facă o analiză în fața oglinzii. A jucat bine primul set și l-a câștigat cu 6-3. Într-o partidă de două seturi din trei se zice că ai meciul în mână. N-a fost așa. Emoțiile au copleșit-o pe Simonica, iar nervii provocați de anumite nereușite au fost suficient de puternici ca s-o facă să-și iasă din mână: 4-6, 4-6. Șarapova nu a ezitat nicio secundă, a gemut ca la partidele de sex și merge mai departe. E clar că Simona Halep se teme de ea și de aceea a jucat crispat. Surprinzător. Eliminarea de la Cincinnati are o singură explicație: frica de Șarapova!

În ultima vreme, Simona Halep ne-a uimit prin forța mentală de a face tot ceea ce vrea pe teren. Așa s-a întâmplat în primul set al „sferturilor” de la Cincinnati (Statele Unite) cu Maria Șarapova. A avut 6-3 după care s-a prăbușit mental.
În setul 2 a plecat ca din pușcă. La 2-0 ne gândeam deja la semifinală însă Șarapova rămâne regina revenirilor. Gemetele cu iz sexual sau șicanele de tot felul și-au făcut datoria și au dus-o pe rusoaică în penultimul act: 4-6, 4-6.
Fără a avea intenția s-o apăr pe Simona, în ultimul set, la scorul de 4-4 și 15-15 în ghem s-a petrecut aceeași mizerie ca la Roland Garros. Minge bună pentru Halep dată „afară”. Reluarea îi dă dreptate Simonei însă în loc să primească punctul, cum l-a primit Șarapova în Franța, s-a dat rejucarea mingii. Acolo chiar a murit orice speranță!
Simonica a clacat unde credeam că stă cel mai bine. Frica de Șarapova este evidentă, iar erorile de arbitraj în favoarea rusoaicei o alimentează și mai și. O problemă care trebuie rezolvată urgent. Cu antrenorul. La un asemenea nivel nu se acceptă așa ceva.
Până la Serena Williams, Halep trebuie să învețe cum s-o învingă pe Maria Șarapova. Atunci se va deschide poarta spre prima poziție WTA. „Furnicuța” mai are de muncă. Mult…