La mulți ani, „Furnicuțo”!

septembrie 27, 2014 in Tenis

Simona Halep, fata care își serbează ziua de naștere pe terenul de tenis!

Simona Halep, fata care își serbează ziua de naștere pe terenul de tenis!

Nu e simplu să-i spui „La mulți ani!” Simonei Halep. Din cauza emoțiilor. Înainte să îmi ordonez în gânduri aceste rânduri am șters, am modificat sau am adăugat de câteva ori. În urmă cu 18 luni, Simonica nu se afla în top 50 WTA. De atunci a început ascensiunea. „Furnicuța” a strâns ghem cu ghem, set cu set, meci cu meci, punct cu punct și a ajuns a doua jucătoare a lumii. După fenomenala Serena Williams care ieri și-a serbat și ea ziua de naștere. 🙂 Simona ne-a demonstrat că este nu numai o mare campioană ci și un mare caracter. A trecut peste critici, reproșuri și accidentări cu fruntea sus. Ba chiar și peste jigniri atunci când a fost făcută „țărăncuță”. Simona Halep este un fel de sticluță magică în care se găsește esența performanței pure. Un fel de elixir care a atras copii la tenis ca un magnet, iar pentru asta îi mulțumim. Astăzi împlinește 23 de ani. La mulți ani, „Furnicuțo”!

O ascensiune care durează de un an și jumătate. Un adevărat taifun care a lovit ierarhia WTA. Simona Halep a câștigat opt trofee și a jucat o finală de Grand Slam, la Roland Garros. O evoluție uluitoare care a calificat-o deja la Turneul Campioanelor, de la Singapore, alături de cele mai valoroase jucătoare ale lumii.
Simonica are forță și o mulțime de lovituri de pe toate părțile terenului. Asta îi permite să-și impună stilul de joc indiferent de numele adversarei. Plus un fizic care îi dă putere și viteză. Deși sar în ochi mușchii dincolo de ei există grația unei fete care te cucerește repede cu zâmbetul său. Pare mai băiețoaică dar nu e chiar așa. 🙂
„Furnicuța” și-a pregătit ascensiunea pas cu pas, turneu cu turneu. Nu s-a grăbit și a speculat orice oportunitate. Mai are de muncă. Mult. Inclusiv în plan mental. Meciurile cu Șarapova au lăsat ceva răni. Dar astăzi nu ne gândim la ele. Simona Halep împlinește 23 de ani. O vârstă frumoasă la care poveștile de la antrenamente țin locul celor cu băieți și fete. Altfel nu putea să ajungă aici!
„Furnicuța” a mai reușit ceva. Mii de copii au luat cu asalt terenurile de tenis după ce au privit la televizor minunile Simonei. De fapt aceasta este marea reușită. Într-o lume în care tot mai puțin copii aleg să facă sport, Simona Halep i-a făcut să iubească tenisul. Mulțumim, Simonica!