Cupa României, bucuria copiilor!

septembrie 25, 2014 in Cupa României

Cupa României, o competiție a surprizelor în care orice se poate întâmpla!

Cupa României, o competiție a surprizelor în care orice se poate întâmpla!

O competiție a knockout-urilor. Mioveniul a dat de pământ cu „DezAstra” lui Niculae, iar Rapid CFR Suceava a închis definitiv Gazul. De asemenea, timp de o oră și un sfert Berceniul a ținut în șah Steaua, campioana en-titre, iar Bihorul, deși eliminată, a mers până la penalty-uri în partida cu „U”. Cupa României își păstrează farmecul. Exact cum se întâmplă în curtea școlii când joacă două echipe de elevi și nu poți știi cine câștigă. Bucuria celor cu șansa a doua. De exemplu, după eliminarea Botoșaniului am văzut pe terenul din Giulești copii și jucători fericiți. De fapt aceasta este farmecul fotbalului. O bucurie pierdută de-a lungul anilor din cauza mizeriilor care sufocă acest sport la toate nivelele. O bucurie redescoperită prin dorința echipelor mici de a da lovitura celor mari și tari. Cupa României, bucuria copiilor!

După calificarea Rapidului în „optimi” am văzut pe teren jucători și copii fericiți. O imagine rară într-un fotbal dominat de prea multe mizerii. Într-un moment greu din istoria sa, Rapidul a găsit puterea să meargă mai departe și să viseze frumos la Cupă. Măcar atât!
Bomba bombelor s-a detonat la Mioveni. Astra, deținătoarea trofeului, a fost făcută una cu pământul de o formație ambițioasă. Un 1-3 greu de digerat de către giurgiuveni dar mai ales de patronul Ioan Niculae care, din nou, a început să critice jucătorii și antrenorul. Aceeași pe care îi lăuda după ce au eliminat Lyonul. Mare e curtea Domnului!
Berceniul a visat frumos timp de 75 de minute. Chiar a încurcat un pic socotelile Stelei și i-a arătat antrenorului Costel Gâlcă valoarea rezervelor. Una îndoielnică din moment ce s-au chinuit să găsească drumul spre poarta ilfovenilor. În final a fost scor de neprezentare, 3-0 pentru Steaua, dar trupa din Berceni merită felicitări pentru maniera în care și-a apărat șansele.
Cupa României are farmecul ei. S-a văzut asta în 16-imi, se va vedea și în fazele următoare. E bine că se întâmplă surprize deși ele arată adevărata valoarea a fotbalului românesc. Când o echipă din Liga 2 face praf deținătoarea trofeului avem o singură explicație: valoarea fotbalului s-a nivelat în jos, nu în sus!