„Câinii” câștigă „derby-ul insolvenței”!

septembrie 28, 2014 in Liga 1

Rapidul a plătit un tribut mare pentru ratările monumentale din prima repriză.

Rapidul a plătit un tribut mare cât… 0-3 pentru ratările monumentale din prima repriză.

Dinamo s-a impus în Giulești la scor de neprezentare, 3-0, deși a jucat aproape un meci întreg în inferioritate numerică. Ratările „alb-vișiniilor”, în special din prima repriză, s-au răzbunat și i-a băgat pe „câini” în meci. O fază fixă și două contraatacuri letale au fost suficiente pentru o victorie concludentă. Lumea a tăbărât repede pe antrenorul Ionel Ganea cerându-i demisia dar o analiză responsabilă arată că Rapidul are nevoie urgentă de jucători valoroși. Să joci acasă, meci de meci, sub presiunea înjurăturilor nu e deloc simplu. Atmosfera de altădată e doar o simplă amintire, suporterii fiind preocupați mai mult de războiul cu patronul și antrenorul decât de încurajarea echipei. Una peste alta, Dinamo a luat cele trei puncte și a trimis nori negri lângă Podul Grant!

După ce dinamovistul Nedelcearu a văzut roșu în fața ochilor, în minutul 6, rapidiștii au crezut că au urcat sacii în căruță. Prea repede. Tocmai din acest motiv au tratat cu superficialitate ocaziile clare de gol pe care le-au avut, iar fotbalul nu te iartă. Dinamo a început să prindă curaj, minut cu minut, și a intrat la vestiare în avantaj după o lovitură de colț la care Cordoș a marcat cu capul.
Cel de-al doilea mitan a fost în completarea primei runde. Sub scandările fanilor care cereau demisia antrenorului Ionel Ganea „alb-vișiniii” s-au prăbușit total. Două contraatacuri letale au adus golurile lui Alexe și Bărboianu, ultimul din penalty. Un 0-3 rușinos care nu arată neputința antrenorului Ganea ci valoarea lotului cu care lucrează. 🙁
Dincolo de meci este ceva de spus despre atmosfera din Giulești. Altădată galeria trimitea energii fantastice către jucători dar sâmbătă seară a trimis înjurături repetate. În aceste condiții nu se poate face performanță, iar rezultatul demonstrează din plin această realitate.
Rapidul are nevoie urgent de bani și jucători. Televiziunile i-a dat în prim-plan, de la tribuna oficială, pe Pancu și Daniel Niculae. Erau utili într-un astfel de derby. La fel și Săpunaru despre care s-a auzit că vrea să se-ntoarcă acasă.
Dar a fost 0-3 cu un final în care scandările gen „Demisia, demisia!” au luat locul cântecelor frumoase despre Rapid. Fraților, cât de repede se schimbă vremurile!