Hagi poate spune orice despre fotbal!

septembrie 30, 2014 in Special

Gică Hagi a investit milioane de euro în Academia de la Ovidiu. De aceea a dat și va da la loturile naționale mulți jucători talentați!

Gică Hagi a investit milioane de euro în Academia de la Ovidiu. De aceea a dat și va da la loturile naționale mulți jucători talentați!

Un scandal pentru Gică Hagi. Un tămbălău declanșat de Doru Isac, selecționerul reprezentativei U19. Tam-nesam, lui Hagi i se reproșează „delirul de superioritate” insinuându-se că jucătorii de la academie erau impuși la lot prin „ordine” date la telefon. Domnul Isac a aruncat vorbe grele fără să realizeze în ce se bagă. A face un act de bravură din faptul că nu a convocat niciun jucător de la „Academia Hagi” mi se pare o mare prostie. O fi avut domnia sa performanțe la juniori dar nici chiar așa. Academia lui Hagi este, deocamdată, cea mai performantă școală de fotbal din România. Cu talente la toate grupele de vârstă. Pe lângă asta, la capitolul fotbal Gică Hagi poate spune orice pentru că a respectat fotbalul. Banii, nervii și timpul investiți în acest fenomen reprezintă dovada. Dacă nici Hagi nu poate să-și dea cu părerea despre cine are valoare și cine nu atunci chiar se alege praful de tot!

„Ştiţi unde cred eu că greşim? Acest delir de superioritate pe care îl are Hagi este acceptat. El ştie tot. Poate să fie critic literar, să vorbească despre «Iliada», poate să fie doctor, să vorbească despre patologia cancerului de col uterin, poate să vorbească despre Piţurcă. Că el ştie. Asta este drama cea mare, că îl acceptă societatea românească.”, a spus Doru Isac, selecționerul reprezentativei U19 într-un interviu pentru www.prosport.ro (http://www.prosport.ro/fotbal-intern/nationala/interviu-doru-isac-singurul-selectioner-lot-jucatori-academia-regelui-drama-cea-mare-societatea-accepta-delirul-superioritate-hagi-fie-critic-literar-nimeni-spuna-nimic-13352681). „Eu nu sunt selecţionerul care să îi răspundă lui Hagi la telefon şi să primească ordine.”, a mai spus Isac.
Incredibil. La prima vedere ai senzația că a vrut să scape de presiune și a vorbit. Dar de ce nu a făcut-o imediat după derularea… „insinuărilor”? Greu de răspuns. Probabil nici domnul Isac n-ar putea s-o facă serios. 🙁
Nu ne interesează detaliile ci mesajele demersului. Dacă Hagi recomandă jucători pentru naționalele de juniori care e problema? Omul ăsta știe fotbal cât toată Federația la un loc, iar academia de la Ovidiu, lângă Constanța, este cea mai performantă școală de fotbal din România. E privată? Foarte bine. Încă un plus pentru că Gică Hagi a întors fotbalului o parte din ceea ce a primit de la el.
E urât să-i spui lui Hagi despre „delir de superioritate” sau să-i arunci ironii ieftine cum că poate fi „critic literar” sau „doctor”. Poate a avut domnul Isac ceva rezultate la juniori, prin Arabia Saudită, Qatar sau Japonia, dar nici chiar așa. Fac pariu că la academie există cel puțin un jucător bun de naționala U19. Dar asta este o altă poveste. 🙁
O nouă dovadă că în loc să progresăm noi românii ne dăm în cam unul altuia. Boală grea, incurabilă. Dacă nici Gică Hagi nu se pricepe la fotbal înseamnă că nu mai este nimic de spus. O să ajungem să angajăm compozitori ca să se ocupe de… fotbal. Ce altceva ar mai rămâne făcut? 🙂