Halep, prizoniera accidentărilor?

octombrie 2, 2014 in Tenis

Simona Halep, un corp superb dar fragil ca un bibelou de por'elan!

Simona Halep, un corp superb dar fragil ca un bibelou de porțelan!

Simona Halep abandonează total turneul de la Beijing. Și la simplu, și la dublu. Cauza: o accidentare la coapsa piciorului stâng. La prima vedere am spune că are ghinion dar nu e prima dată când se întâmplă asta. Clar este o problemă ce ține de pregătirea fizică și de staff-ul său. Surprinzător. Unii au poreclit-o „Robocop” tocmai pentru că părea tare ca piatra. Uite că nu-i așa. „Furnicuța” trebuie să rezolve situația cât se poate de repede și pe termen lung. Altfel riscă să piardă puncte importante și mulți bani. În mod normal, cu o pregătire fizică bine făcută nu s-ar întâmpla astfel de situații. Aici doar specialiștii pot explica mai în detaliu. Așa că, după Beijing, Simonica rămâne cu cele 215 puncte WTA și cec-ul de 107.750 de dolari. Dar și prizoniera… accidentărilor!

Din vara lui 2010 și până în primăvara acestui an, Simona Halep a avut opt accidentări importante. Incredibil, șapte în ultimii doi ani. Față de stresul la care a fost supusă pare floare la ureche însă raportat la celelalte jucătoare din Top 10 WTA este foarte mult. Doar Dominika Cibulkova a „adunat” patru accidentări. Restul, maxim două!
Acestă situație are legătură directă cu pregătirea fizică. De-a lungul carierei, „Furnicuța” a avut probleme fizice repetate. Culmea, în diverse zone ale corpului: coloana vertebrală, gleznă, deget, abdomen, tendonul lui Ahile, umăr, iar acum la coapsă. O jucătoare de tenis trebuie să se afle într-un echilibru muscular permanent, iar asta ține sută la sută de pregătirea fizică. 
Inevitabil, aceste accidentări au generat eșecuri și abandonuri care au lăsat în urma lor numeroase semne de întrebare. Cine se ocupă de condiția fizică? De ce se accidentează atât de des? De ce forțează dacă nu este refăcută complet? Și altele… Normal. Fanii o iubesc și vor s-o vadă mereu câștigătoare însă aceste belele care apar atunci când se așteptau mai puțin au născut suspiciuni.
Rămâne dilema: de ce se accidentează Simonica după un turneu bun? La Beijing urma să joace în sferturile de finală, la simplu. Răspunsul poate fi găsit în modul de dozare al efortului fizic și mental. Una este în Top 50, alta în Top 10. Îi e mai greu să se mențină sus, în fruntea ierargiei, decât a fost ca să ajungă acolo.
Simona Halep trebui să găsească repede echilibrul de care are nevoie. Asta o va ajuta să rămână între cele mai bune jucătoare de tenis din lume!