Ion al nostru nu mai e…

noiembrie 23, 2012 in Special

În 1980 a jucat rolul vieții sale într-un film celebru: „Ion: Blestemul pământului, blestemul iubirii”, ecranizarea romanului „Ion” de Liviu Rebreanu. Cred că este imaginea cea mai puternică prezentă în mintea românilor despre un actor uriaș: Șerban Ionescu. După Iurie Darie, acum ne-a părăsit și el. Din cauza înțepăturii unei căpușe blestemate. Ce destin! Fraților, se duc valorile! Cu ce mai rămânem? Un actor excepțional care juca la fel de bine în roluri de comedie sau dramă, în filme istorice sau de dragoste. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică la clasa marelui Amza Pelea. Pe lumea asta nimic nu este întâmplător. Șerban Ionescu rămâne unul dintre actorii tinereții noastre. Acum s-a dus să se odihnească în liniște. Poate în „Livada de vișini” din piesa în care a jucat pe scena „Naționalului” din București. Dumnezeu să-l ierte!

Șerban Ionescu, o carieră impresionantă. Teatru și film la cel mai înalt nivel. S-a lansat în lumea actoriei pe scena Teatrului din Petroșani. Apoi a jucat roluri memorabile pe scenele Teatrului Mic şi Teatrului din Sibiu, la Teatrul de Comedie sau Teatrul Odeon. Din 2001 a putut fi admirat în piesele puse în scenă la Teatrul Naţional din Bucureşti, al cărui actor a fost până la sfârşitul vieţii sale.
În filme a fost la fel de bun. Pot spune că este un actor național, iubit de români. Rolul vieții sale l-a primit în anul 1980, de la regizorul Mircea Mureșan. În „Ion: Blestemul pământului, blestemul iubirii”. De atunci este Ion al nostru. Roluri memorabile a avut în filmele „Horea”, „Mircea” sau „Furtună în Pacific”. Sunt mult mai multe dar astea îmi vin în gând acum. Iar serialul de televiziune „Fetele marinarului” reprezintă o altă producție de nota 10 asupra căreia și-a pus amprenta acest actor fabulos.
Și când te gândești că înțepătura unei căpușe blestemate ne-a luat un mare actor îți vine să urli de durere. Dar ce poți să faci? Este trist că s-a dus. La 62 de ani, Șerban Ionescu mai avea multe de spus pe scenă. Un actor de excepție care pleacă pe lumea cealaltă lăsându-ne roluri de neuitat. Pe care le vom vedea toată viața cu mare drag.
Înmormântarea actorului Șerban Ionescu va avea loc sâmbătă, la ora 14:00, la Cimitirul Bellu.
La revedere, Ioane. Nu te vom uita!