Haos în fotbal

septembrie 6, 2012 in Special

Nu mai sunt bani, scandaluri, rezultate slabe, legea bunului plac. Sandu şi Dragomir sunt obligaţi să pună piciorul în prag. Ca să mai salveze ceva!

Lumea fotbalului românesc dă în clocot. La Cluj, fanii lui „U” au pus-o pe goană pe Ana Maria Prodan. Război total între acţionarii lui Dinamo şi Gigi Becali, cu ţintă… Cristi Borcea. Gigi s-a mai luat şi de jucătorii Stelei, în pauza meciului cu Oţelul. Cei de la Vaslui îl fac praf pe antrenorul Victor Piţurcă în legătură cu selecţia. O nebunie continuă din care nu înţelegi mare lucru. O stare de nervi, intoleranţă şi scandal care afectează grav imaginea unui fotbal şi aşa cârpit cu ce se potriveşte şi ce se nimereşte. Efectul este devastator. Naţionala României a ajuns pe locul 57 în lume, după Estonia, adversara de vineri, iar la nivel de cluburi abia am ajuns cu câte o echipă în grupele Ligii Campionilor şi Ligii Europa.

Suporterii echipei „U” Cluj n-au mai suportat declaraţiile ameninţătoare ale doamnei Prodan şi au trecut la proteste. Suficient cât să o sperie şi să fugă din calea lor. Nu este un comportament prea corect faţă de o doamnă dar Ana Maria a căutat tămbălăul ăsta cu lumânarea prin declaraţiile repetate conform cărora intenţiona să mute echipa în alt oraş. Fanii „şepcilor roşii” vor alţi acţionari la club şi o nouă conducere. Deocamdată, acolo este scandal şi nu sunt semne că apele se vor linişti prea curând.
Tot ceartă între acţionarii lui Dinamo şi Gigi Becali. Curg valuri de expresii jignitoare din toate direcţiile pentru un subiect comun: Cristi Borcea. Problemele par să fie mai mari decât s-a ştiut iniţial. Becali vorbeşte despre milioane de euro datorii, ceilalţi negă. Mai sunt şi chestii ce ţin de viaţa privată care au ajuns în instanţă. Mi-e scârbă să le amintesc pentru că fac parte din categoria mizeriilor de neacceptat. O parte urâtă a fotbalului care îi şifonează şi mai tare imaginea. Cât mai este din ea…
Cei de la Vaslui au luat foc de când Piţurcă nu i-a convocat la lot pe Sânmărtean şi Dani Coman. Le dau dreptate. Lucian Sânmărtean avea loc în linia mediană mai ales că meciul cu Estonia este considerat unul uşor. Apoi Coman. Omul este în formă. A demonstrat asta în jocul cu Steaua. Plus că a jucat meci de meci, un criteriu de selecţie esenţial pentru Piţi. Şi? Bogdan Lobonț va fi titular deși în acest sezon nu a apărat nici un meci pentru AS Roma!
Nu vorbesc cu răutate. Mai bine acum, cu Estonia, decât în preajma unui meci dificil. România a ajuns pe locul 57 în lume. De râsul curcilor. Până şi estonienii sunt mai sus. Cu vreo două poziţii. S-a ajuns aici pentru tot ceea ce se întâmplă ceas de ceas, zi de zi. Scandaluri, uneltiri, interese fel de fel pentru bani, mediocritate, amatorism la tot pasul. Fără o profesionalizare adevărată a fotbalului, la nivel de comandă şi organizare, acest sport va decădea continuu şi constant.