Hănescu îngroapă România în… play-off!

februarie 2, 2014 in Tenis

Victor Hănescu a dezamăgit în meciul cu Ucraina. De aceea s-a ratat calificarea!

Victor Hănescu a dezamăgit în meciul cu Ucraina. De aceea s-a ratat calificarea!

Victor Hănescu este „artizanul” eliminării României din Cupa Davis. Că altfel n-am cum să-i spun. Deși trebuia să câștige cel puțin un meci „Hăne” le-a pierdut pe amândouă. Culmea, în fața unor jucători mediocri. Vechea problemă a sportivilor noștri: slăbiciunea psihică. Hănescu l-a condus, vineri, cu 2-0 la seturi pe Ilia Marchenko dar a pierdut. Astăzi a avut 1-0 în fața lui Serghei Stahovski și iar a pierdut. E cam mult. Mai grav este că „Hăne” a dat vina pe arbitru sau pe colegii săi cărora le-a cerut „să tragă mai mult”. Incredibil. Așa ceva nu este în regulă. Nu este fair-play. Înainte să caute explicații și țapi ispășitori, Hănescu ar face bine să ne spună cum a reușit să piardă în fața unor iluștrii anonimi. Mai bine își bagă mințile-n cap și joacă tenis!

Un sportiv profesionist trebuie să știe să se comporte și la victorie dar mai ales după o înfrângere. Din păcate, Victor Hănescu nu ne-a demonstrat că are astfel de virtuți și s-a comportat ca un băiețel mofturos supărat după ce echipa sa a pierdut un meci în curtea școlii.
Declarațiile sale sunt incredibile. „Chiar dacă îl băteam astăzi pe Stahovsky, nu ştiu dacă l-am fi putut învinge în ultimul meci pe al doilea jucător al lor. Mi-aş dori ca şi colegii mei să tragă mai mult, să simt că mai e cineva în echipă care mai poate aduce puncte sau măcar să simt că şi alţii trag la maximum” a spus „Hăne” conform www.prosport.ro (http://www.prosport.ro/highlight/live-blog-cupa-davis-ziua-treia-romania-eliminata-de-ucraina-hanescu-mi-as-dori-ca-si-colegii-mei-sa-traga-mai-mult-12007679).
Hănescu greșește. Ca lider de echipă el avea datoria să-și câștige meciurile și apoi să comenteze despre cine a tras și cine nu. Chiar și vorbele acide la adresa arbitrului, cum că „au fost multe puncte pe care arbitrul le-a furat”, nu îl apără. Dimpotrivă. În tenis poți trece ușor de un arbitraj ostil dacă ai lovituri precise și tari. Atunci când eziți, pierzi!
Și uite cum Ucraina a produs surpriza. La 3-1 ce rost mai avea să se joace ultima partidă? După spusele lui Victor Hănescu tot pierdeam punctul. Și uite cum socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea de la Dnepropetrovsk. În loc să viseze, din nou, la grupa de elită, România va juca în play-off-ul zonei euro-africane!