Ce-aveți cu Stoican?

februarie 3, 2014 in Liga 1

Flavius Stoican nu are deloc liniște la Dinamo. Presa speculează non-stop. Ba vine Ando, ba Lucescu jr. Pentru dinamo ar fi bine să rămână Stoican!

Flavius Stoican nu are liniște la Dinamo. Presa speculează non-stop. Ba vine Ando, ba Lucescu jr. Pentru Dinamo ar fi bine să rămână Stoican!

În fotbalul românescu sunt multe apucături trăsnite. Și decizii anapoda. Una dintre acestea este că atunci când ceva merge bine își bagă dracul coada până se alege praful de tot. Valabil și pentru Dinamo. Flavius Stoican a reușit să stopeze criza de rezultate, a pus pe picioare o echipă cât de cât competitivă, iar după cum arată „haita” în această perioadă de pregătiri poate visa la mai mult. Din păcate, zvonurile despre o posibilă înlocuire a antrenorului se întețesc de la o zi la alta. Ba vine Andone, ba vine Lucescu jr. De ce atâta presiune? Nimic nu este întâmplător. Cel puțin asta ne-a arătat fotbalul românesc de ani buni. Cineva lansează aceste „bombe” în presă fie pentru a pregăti o mutare-șoc, fie doar ca să facă rău. Flavius Stoican este un antrenor tânăr, de perspectivă, care are nevoie de încredere. Dacă presiunea mediatică va continua nu cred că-l apucă vara. Fraților, ce-aveți cu Stoican?

Dinamo a învins, astăzi, pe Guangzhou (2-0), campioana Chinei și câștigătoarea Ligii Campionilor Asiei. Chiar dacă trupa antrenată de renumitul Marcello Lippi nu a folosit formula de bază jocul „câinilor” a fost bun. La fel s-a întâmplat și în amicalul pierdut cu Dinamo Kiev în ciuda rezultatului nefavorabil (1-3).
Ca să construiești o echipă competitivă în afară de bani este nevoie de liniște. Antrenorul Flavius Stoican și-a construit un lot alcătuit din jucători cuminți, disciplinați. De luni bune nu am mai auzit de scandaluri mondene cu dinamoviști în postura de actori principali. Și asta e bine pentru performanță!
De neînțeles sunt zvonurile care tot circulă cu titlu de știri senzaționale. Presa speculează tot ceea ce primește. Ioan Andone sau Răzvan Lucescu sunt nominalizați în locul lui Stoican. Nu cred că e corect. Cine se ocupă cu astfel de „perle” are alte interese decât performanța.
Flavius Stoican face parte din generația nouă, modernă. Nu a avut contact cu compromisurile pentru că a jucat, ca fotbalist, la cel mai înalt nivel. Șefii lui Dinamo trebuie să aibă încredere și răbdare. Vor veni și rezultatele. Dacă se grăbesc și îl înlocuiesc pe Stoican, acum, în iarnă, riscă să reia criza de la capăt!