Unicul căpitan, unicul rege: Gică Hagi!

februarie 5, 2014 in Special

Gică Hagi a respectat meseria de fotbalist și s-a respectat ca om. Un nr. 10 unic și inegalabil!

Gică Hagi a respectat meseria de fotbalist și s-a respectat ca om. Un nr. 10 unic și inegalabil!

Am avut privilegiul să urmăresc întreaga carieră fotbalistică a lui Gică Hagi. Cât timp a jucat în țară n-am prea scăpat vreun meci. Mi-aduc aminte de ziua când s-a retras din activitate. Conferința de presă a avut loc la „Crown Plaza”. Am strâns într-un dosar tot ceea ce am scris despre marele Hagi. Cu emoție, cu pasiune, cu respect. Așa cum a tratat el fotbalul și suporterii. Am avut la dispoziție doar un minut în care am reușit să-i ofer colecția. Gică Hagi va fi mereu unicul căpitan. Și-a respectat colegii ca să le poată cere respectul. Nu i-a jignit, nu i-a mințit, nu s-a umflat în pene că el este buricul pământului. Așa a ajuns cel mai bun. Lumea i-a spus „Rege” pentru că a fost mereu primul dintre toți. Gică Hagi împlinește astăzi 49 de ani. La mulți ani, Gică!

Gică Hagi, cel mai valoros fotbalist român din istorie. Am curajul să afirm asta la mulți ani după retragerea sa din activitate. Hagi a fost cel mai bun pentru a făcut performanță într-o perioadă în care fotbalul mondial avansa cu pași mari spre noi orizonturi.
Cu certitudine merita să joace semifinala World Cup ’94 cu Brazilia. Dar n-a vrut Suedia. Dincolo de acest moment, cel mai impresionant din istoria naționalei României, Gică Hagi și-a legat destinul fotbalistic de Farul Constanța, Sportul Studențesc, Steaua, Real Madrid, Brescia, FC Barcelona și Galatasaray Istanbul.
Hagi a fost cel mai bun pentru că a pus suflet, pasiune. În tot ceea ce a făcut. Nu a strâmbat din nas atunci când era accidentat. Dimpotrivă, a strâns din dinți și a mers înainte. Spre victorie. Doar spre victorie. Nu a acceptat niciodată înfrângerea și le-a transmis asta tuturor colegilor de echipă.
Îmi pare rău că nu a reușit ca antrenor. S-a grăbit ori de câte ori a ales echipa. Fie prea repede, fie într-un moment nefericit. Ceea ce face acum la Viitorul este un fel de revanșă. Hagi și-a propus să ofere fotbalului românesc valori, iar se află pe drumul ce bun.
Sunt multe de spus la ceas aniversar. Gică Hagi și-a pus amprenta asupra fotbalului românesc. Nu numai în anii când a fost pe teren ci și acum. În sufletele a milioane de români el va rămâne mereu unicul căpitan, unicul „Rege”!