Răspunsul amicalelor? Contează!

februarie 6, 2014 in Liga 1

Flavius Stoican are motive de bucurie. Dinamo a câștigat „Marbella Cup” dar mai important este că echipa a crescut în joc de la meci la meci.

Flavius Stoican are motive de bucurie. Dinamo a câștigat „Marbella Cup” dar mai important este că echipa a crescut în joc de la meci la meci.

Unii zic că nu contează. Alții că da. Ca de fiecare dată adevărul este undeva la mijloc. Meciurile de pregătire din această perioadă sunt planificate pentru a da răspunsuri. În cazul Stelei e clar că atacul nu merge. La Petrolul sunt semne că Mutu și Zicu nu pot acoperi absența lui Hamza și Boudjemaa. La Dinamo încă mai există probleme cu omogenizarea. Și seria poate continua. Partidele de verificare pot avea efecte diverse. O echipă care a fost ciuca bătăilor în perioada de pregătire își ia măsuri de precauție, iar în campionat poate face ravagii. Alta, care a defilat în amicale, poate privi de sus competiția și ratează startul. Importante sunt constatările din meciurile cu echipele tari. Acolo se văd cifrele tuturor compartimentelor. Dacă nu dai gol în meciurile-test e și mai greu s-o faci în campionat. Cine nu ia în seamă aceste rezultate riscă să rateze trofeele!

De exemplu, Steaua. A dat șase goluri în 10 meciuri. Extrem de puțin din moment ce trei dintre ele au fost în poarta modestei Korona Kielce. O constatare de luat în serios dar mai ales de analizat de către antrenorul Laurențiu Reghecampf. Piovaccari și Kapetanos nu au ieșit în evidență pentru că n-au primit mingi utile. Keșeru? Deocamdată o mare dezamăgire. Și-atât. Poate, poate în campionat să fie altceva deși acolo va fi mai greu.
Dinamo? La ora când scriu aceste rânduri are 1-0 cu IFK Göteborg în finala „Marbella Cup”. Flavius Stoican a reușit să închege o echipă dar mai are de lucrat la omogenitate. Să vedem cât va conta lipsa de experiență a unor „câini” că nu se face totul doar cu „hei-rup”. În rest e ok cu Dinamo. A etalat un joc modern. Rezultate bune, bilanț promițător. Dar, atenție, să nu li se urce la cap!
Petrolul? Hamza și Boudjemaa au contat în jocul „găzarilor” mai mult decât am crezut noi. Mutu și Zicu vor avea de tras că să acopere golul lăsat de cei doi în organizarea acțiunilor ofensive. Petrolul a pierdut cu Cernomoreț Odessa, 0-1, dar Cosmin Contra mai are timp să schimbe ceea ce nu merge.
Dinamo are 2-0 cu IFK Göteborg. Bilinski a dat un gol senzațional. Ce vă spuneam! Dai gol lui Göteborg, poți s-o faci și în campionat. Concluzia este că tot ceea ce s-a întâmplat în meciurile amicale va conta în confruntările oficale. Mai mult sau mai puțin. Undeva, cândva!

P.S. Dinamo – IFK Göteborg 2-0. Dinamo câștigă „Marbella Cup”!