Sânmărtean, un pariu adevărat!

februarie 7, 2014 in Liga 1

Lucian Sânmărtean a ales Steaua. O decizie care poate să-l aducă mai aproape de echipa națională. Ce zici, Piți?

Lucian Sânmărtean a ales Steaua. O decizie care poate să-l aducă mai aproape de echipa națională. Ce zici, Piți?

Telenovela a ajuns la final. Lucian Sânmărtean a ales Steaua. Cu acte. Un pariu adevărat. După Mutu este al doilea „decar” de meserie din Liga 1. Dar va fi același Sânmărtean de la Vaslui? Greu de spus. Steaua avea nevoie de un asemenea jucător pentru că atacul nu merge. Singurele semne de întrebare sunt legate de… jucător. Sânmărtean este un fotbalist destul de retras ca stare de spirit. Când are capsa pusă nu-i mai intri în voie. Marea problemă este dacă și cât de repede se va adapta în vestiarul Stelei. Doar e un nume, iar la unii dintre jucători nu le va conveni acest statut. Că fizic stă bine. Duce o viață extrasportivă liniștită care îl ajută să facă față stresului. Cine câștigă pariul? Cei care l-au adus sau cei care l-au vândut?

Lucian Sânmărtean face parte din categoria de jucători capabili să facă singuri diferența într-un meci. Își asumă responsabilități, se implică, ia decizii pe loc. Are o tehnică impecabilă și un șut înșelător. Pe deasupra bate bine loviturile libere. Deja primul mugure al discordiei dacă ne gândim că la acest capitol îi ia pâinea lui Keșeru.
În plan tactic, Steaua are nevoie de Sânmărtean. Cu doar șase goluri în 10 meciuri amicale, bilanțul ofensivei este catastrofal. „Roș-albaștrii” au uitat să bage mingea-n ațe, iar Sânmărtean pentru asta a fost adus. Un pic cam târziu. În ianuarie era mai bine. Acum are nevoie de două, trei săptămâni ca să se acomodeze cu stilul și sistemul de joc gândit de antrenorul Reghecampf.
Nu înțeleg de ce Steaua a lălăit-o atât de mult cu acest transfer. Un club mare rezolvă astfel de probleme înaintea începerii pregătirilor, nu la finalul lor. Există riscul ca ezitarea să strice treaba. Oricât de mare jucător ar fi Sânmărtean tot are nevoie de o perioadă de adaptare.
Concluzii: jucătorul câștigă în plan financiar după ce Steaua a preluat restanța pe care i-o datora Vasluiul; transferul la Steaua îl aduce mai aproape de echipa națională. Totul depinde de cum va juca Sânmărtean. De aceea spun că este un pariu adevărat. Cine nu riscă, nu câștigă!