A început Olimpiada pe… zăpadă!

februarie 8, 2014 in Soci 2014

Deschidere grandioasă a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci. Așteptăm copetiții la același nivel!

Deschidere grandioasă a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci. Așteptăm competiții la același nivel!

Rusia a copleșit omenirea cu festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci.. Nu degeaba a investit 35 de miliarde de euro, cu mult mai mult decât toate investițiile făcute în „olimpiadele albe” de până acum. Însuși președintele Vladimir Putin a deschis oficial Jocurile. Spectacol grandios. Cu siguranță cea mai impresionantă festivitate de deschidere din istorie. Toată ființa Rusiei a fost acolo, de la Ecaterina cea Mare la Pușkin. Rusia are cea mai numeroasă delegație: 270 de sportivi. România, doar 24. Un ușor oftat că nu ne implicăm mai mult în susținerea sporturilor de iarnă. România are potențial. Așa că s-a deschis balul pe zăpadă de la Soci. Concursul de patinaj artistic dar mai ales turneul de hochei pe gheață sunt de departe capetele de afiș ale acestor Jocuri Olimpice. Nu le ratați!

Ce-au făcut rușii la Soci cu festivitatea de deschidere este tulburător. Au reușit să aducă în fața omenirii aproape tot ceea ce conta în istoria și cultura lor. Dostoievsky, Ecaterina cea Mare, Imperiul Rus, Stația Orbitală, Tabelul periodic al elementelor al lui Mendeelev, Baletul Rus, Tolstoi, Cehov sau Pușkin au fost evocați într-un spectacol tuburător.
România este prezentă cu 24 de sportivi. Cam puțin dacă de gândim la cât de mare este țara. Destui în raport cu infrastructura și condițiile de pregătire. Cred că aici se poate face mai mult. Patinoare moderne, pârtii profesioniste, trambuline pentru sărituri cu schiurile, piste pentru bob și sanie. Chiar dacă zăpada durează mai puțin ca la alții se pot face investiții pentru relansarea sporturilor de iarnă.
La ce să ne uităm? Sunt destule provocări și 98 de medalii pentru cei mai buni sportivi. Concursul de patinaj artistic va stârni un mare interes, iar turneul de hochei pe gheață și mai și. Ruși nu au mai luat aur la hochei de pe vremea URSS. Ce meciuri ne așteaptă! (aici http://www.tvr.ro/ găsiți tot programul Jocurilor Olimpice de la Soci)
Așadar, avem ce vedea. Sport trăit la maximă intensitate. Un regal cu care ne întâlnim o dată la patru ani!