Bourceanu, mai mult decât căpitan!

februarie 1, 2014 in Liga 1

Alex Bourceanu sau inima Stelei. Un căpitan care a pus mult suflet în joc. Acum o va face pentru Trabzonspor!

Alex Bourceanu sau inima Stelei. Un căpitan care a pus mult suflet în joc. Acum o va face pentru Trabzonspor!

Alex Bourceanu a lăsat Steaua pentru Trabzonspor. Bine pentru el, bine pentru club, rău pentru echipă. La vară, Steaua risca să-l piardă moca. Aşa ia nişte bani, acum, însă pierde mai mult decât un căpitan. Şi nu puţini. Pe criza asta 1,3 milioane de euro înseamnă ceva dar campioana rămâne fără liantul miraculos care construia jocul. Bourceanu ne-a dovedit, de multe ori, că ştia când să-şi certe colegii ca să grăbească faza sau când să-i laude ca să le ridice moralul. O capacitate de efort ieşită din comun. Un „trabajador” cum numesc spaniolii astfel de jucători. Alex Bourceanu a plecat la mai bine, iar Steaua rămâne fără o inimă neînfricată, o inimă de căpitan!

Strict fotbalistic, Alex Bourceanu a făcut un pas înainte. Trabzonspor se numără printre cluburile mari din Turcia. Puternic, organizat, capabil să se ia la harţă cu granzii din Istanbul. Un alt detaliu important este acela că Trabzon are mulţi fani şi, ca Rapidul din Giuleşti, s-a obişnuit cu statutul de „singur împotriva tuturor”.
Financiar, tot un pas înainte. Bourceanu va avea un salariu de 800.000 de euro pe sezon ceea ce nu putea primi de la Steaua nici în vecii vecilor. Încă un motiv care explică decizia sa. Şi clubul iese în câştig. Steaua va încasa 1,3 milioane de euro pentru, atenţie, un jucător aflat în ultimele şase luni de contract. Un gest de onoare al lui Bourceanu care putea pleca bine mersi, la vară, fără nicio durere de cap!
Doar echipa pierde. Sunt convins că managerul general Mihai Stoica şi antrenorul Laurenţiu Reghecampf caută deja înlocuitor pentru căpitan. Dar va fi greu. Şi de găsit, şi de înlocuit în tactica de joc. Dacă transferul se realiza acum două săptămâni era timp de testări. Acum e cam târziu.
O pierdere importantă care trebuie acoperită urgent. Asta dacă Steaua îşi mai doreşte titlul de campioană şi Cupa României. Dacă nu, s-o ţină una şi bună cu înfrângerile din amicale. Apropo, Steaua a pierdut cu Lokomotiv Plovdiv (1-2) după o evoluţie ştearsă şi fără… Bourceanu.
Un lucru e clar: Steaua nu va mai arăta la fel de bine fără Alex Bourceanu. O pierdere uriaşă anunţată încă din toamnă însă „roş+albaştrii” nu au făcut nimic pentru acoperirea postului. Sânmărtean este un nume dar are alt profil şi-o altă misiune pe teren.