Halep, istorie cu parfum de Dubai!

februarie 24, 2020 in Tenis

„Abilitatea este ceea ce ești capabil. Motivația determină ceea ce faci. Atitudinea determină cât de bine o faci.” – Lou Holtz (fost jucător, antrenor și analist de fotbal american)

Triumful Simonei Halep la Dubai trece în plan secund în raport cu ascensiunea ei într-un clasament important pentru istoria tenisului feminin. Halep a ajuns la 318 săptămâni consecutive în Top 10 WTA și va urca pe locul 9 în această ierarhie. O performanță incredibilă, o constanță rar întâlnită la jucătoarele din circuit. Interesant, Simona Halep este singura tenismenă aflată în activitate dintre cele situate înaintea ei în acest clasament. Primele trei locuri sunt ocupate de Martina Navratilova, Chris Evert și Steffi Graf. O companie selectă pentru Simona care atestă constanța pe care a avut-o sportiva noastră în circuitul WTA. La cum joacă și la ce ambiție are, Simona va mai sta multe săptămâni în Top 10. Multe. Pare aproape imposibil s-o ajungă pe Navratilova dar locul 2 este accesibil. Simona Halep s-a impus în tenis prin constanță, iar clasamentul WTA reflectă pe deplin acest lucru. Depinde doar de ea cât mai vrea să joace. Dacă țintește un record sunt convins că poate urca pe podiumul jucătoarelor cu cele mai multe săptămâni consecutive în Top 10 WTA!

La Dubai am văzut cu toți o Simona Halep ambițioasă, dornică de victorie, capabilă de sacrificiu. Și foarte solidă psihic. Asta îi dă încredere la orice minge, la orice punct. S-a încoronat regina deșertului, pentru a doua oară, în fața unei asistențe dominată de scandările multor români: „Simona, Simona, Simona !”.
Totul a început pe 27 ianuarie 2014 când Simona Halep a ajuns pentru prima dată în Top 10. Triumful de la Dubai a însemnat și cea de-a 318-a săptămână consecutivă de prezență în Top 10 WTA. Locul 10 în această ierarhie all-time, iar peste șapte zile Simona va urca încă o poziție, pe locul 9, la egalitate cu Conchita Martinez (319 săptămâni).
O performanță uriașă. Simona le-a depășit pe surorile Serena și Venus Williams dar va îi va fi greu să atace locul 1 ocupat de Martina Navratilova, cu 1.000 de săptămâni consecutive. După Navratilova ierarhia all-time devine ceva mai… umană: 2. Chris Evert (746 săptămâni), 3. Steffi Graf (625 săptămâni), 4. Gabriela Sabatini (508 săptămâni), 5. Pam Shriver (458 săptămâni), 6. Arantxa Sanchez Vicario (429 săptămâni), 7. Hana Mandlikova (421 săptămâni), 8. Lindsay Davenport (333 săptămâni).
Nu știm dacă Simona și-a propus un record dar totul depinde de cât va dori să joace în circuit. La ce valoare are, la cum arată fizic, la ce ambiție pune în tot ceea ce face, Simona Halep are șanse mari să urce pe podium. Chiar și pe locul 2. Dubaiul poate însemna, dincolo de victorie, de cel de-al doilea trofeu cucerit acolo, un început de istorie.