Hai România!

iunie 2, 2013 in Națională

„Arena Națională” ar trebui să se umple la orice meci al „tricolorilor”. Nu doar atunci când vin echipe de top!

„Arena Națională” ar trebui să se umple la orice meci al „tricolorilor”. Nu doar atunci când vin echipe de top!

Naționala are meci amical, marți seară, cu exotica reprezentatiză a Republicii Trinibad Tobago. Pentru cei care nu știu este o țară insulară formată din două insule, Trinidad și Tobago, în Marea Caraibelor, la circa 20 de kilometri de coasta nordică a Americii de Sud. Am văzut că unii „specialiști” îi ironizează pe adversarii naționalei noastre considerându-i „fantome din fotbal”. Dă bine la tiraj și la audiență. Doar că selecționata Trinidad Tobago este alcătuită din fotbaliști, nu din clovni. Vor alerga, vor juca fotbal. Cât știu și cât pot. Din cauza acestei stări de miștocăreală la adresa lor mă tem ca meciul-test să nu devină mai complicat decât se anunța inițial. Altfel, lumea nu se înghesuie la bilete. Poate a venit vremea să fim mereu alături de „tricolori” nu doar atunci când aduc echipe mari la București. Hai România!

De ce atâta mișto pe seama naționalei din Trinidad Tobago? Este o selecționată care a acceptat să vină peste mări și țări, mii de kilometri, ca să dea nas în nas cu „tricolorii”. Un fel de gest de respect față de selecționata României. Se vede că spiritul de gazde primitoare cu care ne tot lăudăm noi românii, de ani buni, începe să cam dispară din peisaj. O bilă neagră pusă lângă alte și alte prostioare…
Testul este util. Trinidad Tobago nu este o echipă tare dar dacă o iei în râs îți poate produce frisoane ca să nu zic coșmaruri. Selecționarul Victor Pițurcă va putea să vadă la lucru pe fotbaliștii care au evoluat mai puțin sau deloc în tricoul cu tricolor. Grozav, Stoian, Mățel, Luchin, Lung, Vlad, Găman, N. Grigore, Chițu, Stancu, D. Grigore sau Nistor trebuie să fie văzuți într-un meci complet sau măcar în cel puțin o repriză. Dacă nu acum, cu Trinidad Tobago, atunci când?
De data asta, Pițurcă a procedat corect. Nu l-a convocat pe Mutu și nici pe jucătorii Stelei care oricum încep repede pregătirle pentru Liga Campionilor. Piți are la dispoziție câțiva stranieri care dau greutate echipei. Lobonț este căpitan. Raț, Goian și Marica asigură echilibrul la nivelul liniilor de joc. Va fi un test util pentru „tricolori”. Și un meci de văzut!
România – Trinidad Tobago, marți seară, de la ora 20:45, pe „Arena Națională”!