Petrolul duce Cupa României la „Zidul Galben”!

iunie 1, 2013 in Cupa României

Petrolul a câștigat Cupa României și datorită unei galerii minunate care a format „Zidul Galben”. A venit Cupa, a venit Cupa, a venit Cupa la Ploiești!  Felicitări!

Petrolul a câștigat Cupa României și datorită unei galerii minunate care a format „Zidul Galben”. A venit Cupa, a venit Cupa, a venit Cupa la Ploiești! Felicitări!

Petrolul a dat peste cap toate speculațiile apărute înaintea finalei și a căștigat Cupa României. CFR și-a spart capul în… „Zidul Galben”. Galeria „găzarilor” a fost superbă. Doar marile echipe ale Europei mai au așa ceva. Cei aproape 30.000 de fani ploieșteni au obligat brigada de arbitri la o prestație impecabilă și au stopat orice fel de calcule vizând prezența în Liga Europa. Cu un astfel de public, Petrolul nu avea cum să piardă marea finală. După 18 ani de așteptare, „galben-albaștrii” s-au întors cu trofeul la Ploiești grație unei execuții de zile mari a atacantului Jeremy Bokila. Rămânem cu amintirea unei finale frumoase și a unei galerii superbe care ne-a teleportat în peluza fanilor Borussiei Dortmund. Petrolul a adus Cupa Românei la… „Zidul Galben”. Legenda continuă!

Toate zvonurile și calculele hârtiei dădeau ca mare favorită pe CFR Cluj. Se vorbea prin târg că trupa antrenată de Eugen Trică era dorită în Liga Europa, mai mult decât Astra Giurgiu, deoarece avea statut de „cap de serie” la tragerea la sorți. Astfel de „abordări” nu s-au concretizat datorită acestor suporteri minunați care au format „Zidul Galben”. Pur și simplu au invadat Bucureștiul și au pus pe gânduri amatorii de senzații tari!
Fără nume importante în primul unsprezece, cum ar fi Bornescu și Geraldo, suspendați din cauza cartonașelor roșii încasate cu Mediașul, Petrolul a fost condusă spre trofeu de zecile de mii de fani prezenți pe „Arena Națională”. Prezența „Zidului Galben”, acolo, în peluză, a dat energie și elan unor jucători excelent pregătiți de antrenorul Cosmin Contra. Viteză, dăruire, dorință. Ingredientele unui succes dorit de un oraș întreg. Un imbold care venea de departe, din istoria Petrolului!
Marile echipe se nasc și datorită acestui important detaliu: suporterii. Fără susținerea „lupilor” elevii lui Contra aveau mai mult de suferit în fața CFR-ului. Jeremy Bokila a inventat o preluare de generic TV care l-a scos din joc pe Cadu, iar apoi l-a executat cu sânge rece pe portarul Felgueiras. Un gol de zile mari. Ardelenii au făcut și ei un joc bun, poate cel mai bun din actuala stagiune, dar n-au reușit să marcheze.
Imaginea de final cu marele fotbalist Mircea Dridea oferind Cupa României jucătorilor ploieșteni este dovada că a renăscut o mare echipă, iar legenda continuă!