Hagi, du-te la FRF!

ianuarie 2, 2017 in FRF

Gică Hagi a jucat mereu doar la VICTORIE. De asta are nevoie fotbalul românesc !!!

Gică Hagi a jucat mereu doar la VICTORIE. De asta are nevoie fotbalul românesc !!!

Dacă nici Gică Hagi nu se pricepe la fotbal atunci chiar s-a întors lumea pe dos. Hagi e cam singurul om din fotbalul românesc care poate spune orice despre acest fenomen. Știe atât de mult fotbal încât poate conduce și o federație. A dovedit că este meseriaș ca jucător, iar acum, la Viitorul, că are priceperea să reconstruiască începând de la zero. Într-adevăr, fotbalul nostru trebuie reconstruit de la zero. Pe alte principii, pe alte ierarhii valorice, pe alte sisteme competiționale. Hagi nu este genul de om care să vorbească de dragul imagii. Preferă să tacă și să facă. Până la urmă fotbalul românesc are nevoie de oameni de acest gen. E păcat să rămână izolat la Viitorul. Ceea ce a făcut cu această echipă este un miracol. Acum ceva ani, când și-a lansat Academia, am spus că dacă Gică Hagi nu reușește sunt șanse mici ca alții să facă mai bine decât el. Uite că Hagi a reușit, iar de experiența lui este nevoie acolo sus, la Federație, de unde se poate schimba ceva!

Sărbătoriile mi-au dat ocazia să mă gândesc în liniște la starea fotbalului românesc. Pentru câ îmi pasă. Ca jurnalist, ca suporter, ca pasionat de fenomen. Răsfoind prin arhiva blogului am găsit un titlu al unui editorial care după aproape trei ani își păstrează puterea cuvintelor: „Dacă nici Hagi, atunci… cine?” (https://www.suporterdeserviciu.ro/daca-nici-hagi-atunci-cine/).
Din acel comentariu fraza de final se pliază perfect la ceea ce există astăzi: „Gică Hagi are tot dreptul să critice pentru că el știe cum se ajunge la cel mai înalt nivel. Cei care l-au pus pe «lista neagră» și îl arată cu degetul ar face bine să-l cheme la un ceai și să-i ceară sfatul. Hagi are tot dreptul să vorbească pentru că a fost cel mai bun într-un domeniu în care alții abia descoperă cum se conduce!”.
Gică Hagi poate relansa fotbalul românesc din postura de președinte al Federației Române de Fotbal. E nevoie de el acolo sus, la vârf, de unde ar trebui să se dea ora exactă pentru acest sport. Dacă nici Hagi nu se pricepe la fotbal, atunci cine?