Camelia Anca Baciu, psiholog-psihoterapeut: „Detoxifierea este de fapt un proces de curățare a organismului de deșeuri, mai ales după abuzul de sărbători !!!”

ianuarie 3, 2017 in Natură și sănătate

Camelia Anca BaciuDe profesie psiholog-psihoterapeut, doamna Camelia Anca Baciu a avut amabilitatea să ne ofere un interviu, în exclusivitate, despre relația dintre natură și sănătate, despre ce ar trebui să facem după sărbători și nu numai. În prezent psiholog-consultant la „Hofigal”, cel mai mare producător autohton de suplimente alimentare și cosmetice pe bază de plante, Camelia Anca Baciu ne vorbește despre cum putem scăpa de răceală cu ajutorul naturii, despre ceaiuri, despre detoxifierea organismului, despre tratarea sufletului. „Iubiți-vă corpul, mintea și sufletul! Ascultați-le vocea, șoapta!”, este mesajul doamnei Baciu.

„Usturoiul previne instalarea guturaiului și a gripei”

Suporter de Serviciu: Ce suplimente naturale putem folosi pentru a scăpa de răceală?
Camelia Anca Baciu: Echinaceea are proprietăți de echilibrare a activității sistemului imunitar, susține mecanismele de apărare nespecifică împotriva unor agenți patogeni virali și microbieni și are efecte benefice prin acțiunea sa antioxidantă, antiinflamatoare. De reținut că echinaceea NU este recomandată celor cu boli autoimune!
Echina Vit. C Hofigal
Combinația de echinaceea și vitamina C are acțiune de stimulare și echilibrare a sistemului imunitar (mărește capacitatea de apărare naturală a organismului); este vitaminizantă, remineralizează și fortifică organismul; are acțiune antioxidantă (împiedică acțiunea nocivă a radicalilor liberi), încetinește procesul de îmbătrânire precoce a organismului; are rol antianemic (în special pentru copii), antiseptic, este antiinflamatoare și regenerează pielea; antivirală; îmbunătățește activitatea sistemului nervos central și restabilește echilibrul emoțional.
Usturoiul previne instalarea guturaiului și a gripei. El conține anumiți compuși sănătoși, printre care alicina. Compușii aromatici sunt eliberați din plămâni și tractul respirator, ducând ingredientele active exact acolo unde pot acționa cel mai eficient împotriva virusurilor. Usturoiul, pe lângă proprietățile sale antivirale, are și proprietăți hipocolesterolemiante. Hofigal a creat două produse care ajută la scăderea colesterolului, lipidelor și trigliceridelor.
Hof.Imun
HOF.IMUN – stimulează sistemul imunitar, potențează eficacitatea tratamentului antimicrobian în infecții bacteriene; ajută la normalizarea activității prostatei; antiinflamatoare generală; accelerează procesul de vindecare a plăgilor și arsurilor asigurând o bună cicatrizare a țesuturilor lezate; scade sinteza și depunerile de colesterol în vase și țesuturi; stimulează funcțiile hipofizei și corticosuprarenalelor; contribuie la dezvoltarea normală a gonadelor; încetinește procesele de degenerare tisulară datorită acțiunii nocive a radicalilor liberi superoxidici și reduce procesul de îmbătrânire precoce și riscul apariției de neoplazii.

„«Ceaiul complex pentru imunitate», o sursă excelentă de fitonutrienți, vitamine și minerale cu proprietăți imunostimulatoare”

Suporter de Serviciu: Dar ceaiuri?
Camelia Anca Baciu: Ceaiul din fructe de măceș și pulbere din frunze și flori de măceș se recomandă cu deosebire în perioada de iarnă și început de primăvară când conținutul în vitamine al alimentației specific acestor perioade este scăzut conferind totodată o rezistență sporită la boli infecțioase, în special pentru copii și persoane în vârstă.
Ceai măceș Hofigal„Ceaiul complex pentru imunitate cu pulbere din părți aeriene de echinaceea”, pulbere din fructe degresate de cătină, pulbere din fructe de măceș, pulbere din fructe de merișor de munte, pulbere din frunze de roiniță, pulbere din frunze de mentă, pulbere din parți aeriene de șteviedulce:
Actiune – datorită conținutului bogat în substanțe biologic active cu valoare nutritivă deosebită este o sursă excelentă de fitonutrienți, vitamine și minerale cu proprietăți imunostimulatoare, antioxidante, antiseptice, diuretic-depurative, antianemice, vitaminizante și tonifiante.
Fiind o combinație echilibrată de multivitamine, minerale și alți nutrienti are efect benefic în creșterea rezistenței organismului și în completarea deficiențelor nutriționale la copii, persoane în vârstă, în diferite tulburări funcționale provocate de carența unor vitamine, în special în perioadele reci ale anului.

Ceai ecologic de echinaceea Hofigal
Ajută la creșterea capacității de apărare naturală a organismului împotriva unor agresiuni interne sau externe; susține stimularea mecanismelor de apărare nespecifică față de diferiți contaminanți virali și microbieni, poluanți; menține sănătatea căilor respiratorii în perioadele reci ale anului; are influență pozitivă în situații de suprasolicitare nervoasă, efort fizic și intelectual susținut, stres, stări de oboseală; ca sursă importantă de antioxidanți și conținut ridicat în vitamina C are un rol deosebit în procesele de oxidoreducere și în respirația celulară; este tonic general în astenia de primăvară și în perioadele reci ale anului.

„«Ceaiul de salvie și topinambur» reglează tranzitul intestinal”

Suporter de Serviciu: De sărbători românii petrec și mănâncă mai mult decât de obicei. Dacă după această perioadă apar probleme de sănătate există remedii naturiste?
Camelia Anca Baciu: Tradiția românească de a mânca și a bea excesiv cu ocazia sărbătorilor de Crăciun sau de Paște are o parte de plăcere dar și altă parte de durere! Norocul nostru că există remedii naturale pentru disconfortul creat de consumul peste măsură de alimente și băuturi.
„Ceaiul de salvie și topinambur” reglează tranzitul intestinal, stimulează dezvoltarea microorganismelor specific florei normale înhibând germenii patogeni la nivelul intestinului gros, reglează și îmbunătățește absorbția de calciu și a altor substanțe nutritive în organism; are acțiune antiinflamatorie, carminativă, coleretică, antiseptic intestinală, astringentă, contribuie la reglarea metabolismului lipidelor.
„Ceaiul de salvie și topinambur” se recomandă pentru suplimentarea dietei în tulburări de tranzit și disconfort abdominal legat de tulburările funcționale digestive și ale căilor biliare și pancreatice; împiedică procesele fermentative și favorizează eliminarea gazelor din intestine modificând flora patogenă intestinală în favoarea florei intestinale normale.
Ceai de salvie și topinambur Hofigal
„Redigest” este un supliment alimentar care conține enzime, cu rol în îmbunătățirea digestiei, și extract de armurariu, cu rol protector hepatic. Se administrează după masă deoarece conține enzime, iar acestea ar putea fi anihilate în cazul în care aciditatea gastrică este un pic mai mare. Poate fi folosit și înainte de masă în cazurile de diaree, ca reglator al tranzitului intestinal.
„Redigest plus”, o combinație mai complexă, se administrează înainte de masă acționând ca un pansament gastric și reglator al funcției digestive.
„Mag Anghinar” – combinația de magneziu și anghinare, este suplimentul alimentar cel mai frecvent utilizat în cazurile de colecist hipoton (fiere leneșă).
„Gemoderivatul din mlădițe de merișor” – este utilizat în cazurile de colon iritabil și în cazurile de flatulență (balonare) pasageră. Acesta mai acționează și ca un antiseptic digestiv pentru cazurile de indigestie.
Gemoderivat din mlădițe de merișor Hofigal
Recomand mâncatul fără lăcomie și grabă, cu înghițituri mici, mestecate mult! Faceți o scurtă plimbare sau pauză de 10 – 15 minute între două feluri de mâncare! Si între mese!
Nu obosesc niciodată să vă reamintesc că prevenția e cea mai sănătoasă și benefică pentru organismul nostru care este de fapt un templu în care ne sălășluiește sufletul!

„Poate fi timpul pentru scurte excursii”

Suporter de Serviciu: Pentru a ne simți bine după sărbători ce ne recomandați?
Camelia Anca Baciu: Putem face multe ca să ne simțim bine, ca să fim bine! Trebuie să fim atenți la semnele și nevoile corpului și sufletului nostru. Să le ascultăm și să le satisfacem în măsura în care putem!
De la consumul alimentar și alcoolic echilibrat, trecând prin odihnă – somn de calitate – apoi hobby-uri și activități care ne fac plăcere și ne relaxează! E timpul să fim cu noi înșine, cu prietenii pe care nu i-am întâlnit de mult, cu muzica și cărțile preferate, dar uitate pe noptieră… Spuneți sau ascultați bancuri, glume, vizionați filme de comedie, orice care vă provoacă râsul e binevenit! Poate fi timpul pentru scurte excursii, și nu neapărat la munte, ci chiar în zona Mării Negre… Ați văzut sau simțit vreodată vraja mării iarna?!

„«Complexul detoxifiant natural» esteun fitocomplex cu o pronunțată acțiune detoxifiantă generală”

Suporter de Serviciu: Cum și unde se poate face o detoxifiere eficientă a organismului?
Camelia Anca Baciu: Detoxifierea este de fapt un proces de curățare a organismului de deșeuri, mai ales după abuzul de sărbători.
„Complexul detoxifiant natural” – este un supliment alimentar care nu înlocuiește un regim alimentar variat, dar este un fitocomplex cu o pronunțată acțiune detoxifiantă generală care asigură neutralizarea toxinelor și eliminarea acestora din organism. Are acțiune hepatoprotectoare, de stimulare a sintezei de proteine, protejează și induce regenerarea celulei hepatice, contribuie la normalizarea valorilor transaminazelor serice crescute, induce creșterea fluxului biliar, îmbunătățește digestia grăsimilor, are un efect ușor laxativ, un efect depurativ eficient în procesele de eliminare a substanțelor dăunătoare (alcool, medicamente cu efecte secundare hepatotoxice, metalegrele, pesticide, anestezice etc); are acțiune detoxifiantă pentru sistemul nervos central și neurovegetativ.
Complex detoxifiant natural Hofigal
Nu neglijați consumul de apă! Să nu fie nici în deficit, dar nici în exces! Atât cât simțiți nevoia!
O plimbare pe zăpadă, pe jos sau cu sania, inspirând aerul curat de iarnă, contribuie la detoxifierea mintală! Pentru că nu uitați: detoxifierea este nu numai fizică, ci și psihică și sufletească! Sau mai ales așa…!