Dacă nici Hagi, atunci… cine?

aprilie 10, 2014 in FRF

Gică Hagi a respectat meseria de fotbalist și s-a respectat ca om. de asemenea, a respectat România!

Gică Hagi a respectat meseria de fotbalist și s-a respectat ca om. De asemenea, a respectat România!

Dacă nici Gică Hagi nu se pricepe la fotbal atunci chiar s-a întors lumea pe dos. Ultimele săgeți venite dinspre Federație demonstrează că „Regele” se află pe „lista neagră”. Indiferent care ar fi motivul supărării, fotbal sau misoginism, când vorbește Hagi despre fotbal trebuie ascultat. Chiar și de noul șef de la Casa Fotbalului, Răzvan Burleanu. Cariera impresionantă de jucător și realizările de la Academie îi oferă „Regelui” dreptul de a pune etichete de calitate peste orice fel de produs al sportului numit fotbal. Hagi ne-a demonstrat ceea ce poate. Ca jucător, ca patron al unei academii de fotbal, ca om. E rândul altora. Sunt de acord că tinerețea poate aduce transformări în bine, poate schimba structuri și apucături învechite dar în niciun caz nu poate schimba ierarhiile. Orice loc într-o ierarhie este dat de muncă și rezultate. Gică Hagi le-a contabilizat cu vârf și îndesat. Acum e rândul celor care nu-l lasă-n pace!

Păcat că Gică Hagi se află în centrul unui duel mediatic. Ce-a făcut? În urmă cu o săptămână a spus la Dolce Sport că „Fotbalul românesc s-a dus dracu’ !” și despre „O domnișoară care era în costum de baie, care ne-a dat termen de o lună dacă vine sau nu la Federație. Fraților, treziți-vă!” (http://www.dolce-sport.ro/fotbal/echipa-nationala/atac-fara-precedent-al-lui-hagi-la-conducerea-frf-zero-ne-am-dus-dracu-vine-o-domnisoara-in-bikini-31751/). După care a fost acuzat de… misoginism. Chiar de șeful FRF! 🙁
Hagi poate avea păreri despre fotbal pentru simplul motiv că a făcut performanță la cel mai înalt nivel. „Regele” a activat la cluburi uriașe ca Real Madrid, Barcelona sau Galatasaray. Știe exact ceea ce înseamnă o structură organizatorică eficientă, performantă. De aceea și-a dat cu părerea că femeile focoase, în bikini, nu fac casă bună cu fotbalul. Poate cu scandalurile mondene de care suntem sătui!
Gică Hagi are tot dreptul să critice pentru că el știe cum se ajunge la cel mai înalt nivel. Cei care l-au pus pe „lista neagră” și îl arată cu degetul ar face bine să-l cheme la un ceai și să-i ceară sfatul. Hagi are tot dreptul să vorbească pentru că a fost cel mai bun într-un domeniu în care alții abia descoperă cum se conduce!
Dacă nici Hagi nu se pricepe la fotbal, atunci cine?